Gradovi

Fiskulturna sala u Centru srednjih škola ponovo u funkciji

Fiskulturna sala u Centru srednjih škola ponovo u funkciji
Foto: Vesna Duka | Fiskulturna sala u Centru srednjih škola ponovo u funkciji

TREBINJE - U Centru srednjih škola Trebinje je otvorena renovirana fiskulturna sala, a radove je finansirala Gradska uprava sa oko 52.000 maraka.

"Prva faza je podrazumijevala hidroizolaciju krova koji je ranije prokišnjavao. Zatim se krenulo sa renoviranjem plafona, koji je bio u poprilično lošem stanju, jer ovdje odavno nije bilo ozbiljnijih ulaganja. Tako smo, zahvaljujući sredstvima grada Trebinja, obezbijedili ponovno održavanje nastave fiskulture u sali, ne samo naših, već i učenika Gimnazije 'Jovan Dučić'", kazala je Nedeljka Ilijić, direktorica Centra srednjih škola.

Napominjući da su prozori ranije zamijenjeni eloksiranom bravarijom, ona kaže da su ostali da se urade unutrašnji otvori na sali, odnosno vrata, kao i da se promijeni sistem grijanja, koji trenutno radi pomoću kalorifera, ali je potrebno ugraditi radijatore i povezati ih na centralno grijanje.

Svlačionice sale su u dobrom stanju, kao i parket, koji nije potrebno mijenjati, ali je ostala da se zanovi  sportska oprema za izvođenje časova fiskulture.

Salu je obišao i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić sa saradnicima, uvjerivši se, kako kaže, da je sve urađeno po adekvatnim standardima i u skladu sa zahtjevima, odnosno potrebama modernog školskog obrazovanja.

"Sala je zaista bila dotrajala i djeca nisu imala mogućnost da ovdje obavljaju nastavu fizičkog vaspitanja, pa smo adekvatno reagovali, jer je do sada veliki broj djece koristio neke alternativne načine za razvoj fizičke kulture, a mi smo, pored opredjeljenja da se što veći broj djece u slobodnom vremenu bavi sportom, reagovali i na ovaj način da im se obezbijede adekvatni uslovi za redovnu nastavu fizičkog", kazao je Ćurić.

Dodao je da su gradske vlasti obišle sve fiskulturne sale na području Trebinja kako bi se uvjerili gdje je potrebno reagovati i na koji način, obećavši da će u narednoj fazi kod ove sale biti riješeno grijanje i unutrašnji otvori.

"Salu će, pored učenika, uz ispunjenje određenih obaveza za zakupljivanje prostora,  moći koristiti i gradski sportski kolektivi, tako da će objekat biti zaista u punoj funkciji", naveo je on.

Časove plivanja, koji su zamijenili fiskulturnu nastavu u sali u vrijeme njenog renoviranja, i dalje će moći koristiti zainteresovani učenici, jer će, kako kaže Ćurić, Gradska uprava i ubuduće nastojati da se sva zainteresovana djeca, za svaki vid sporta, angažuju tamo gdje žele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije