Gradovi

Fitnes dan pokrenuo 2.000 Tuzlaka

Fitnes dan pokrenuo 2.000 Tuzlaka
Foto: NN | Fitnes dan pokrenuo 2.000 Tuzlaka

TUZLA - Radničko-sportsko društvo "Sloboda" Tuzla u saradnji s Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, gradom Tuzla i kompanijom "Bingo" Tuzla organizovalo je danas sportsko-rekreativnu manifestaciju "Pokret za radost - fitnes dan" u SKPC "Mejdan" Tuzla.

Posjetitelji su imali mogućnost da izmjere svoju fizičku kondiciju i uključe se u raznovrsne sportske aktivnosti, koje su im omogućile da uz pomoć stručnih osoba odaberu one koje im najbolje odgovaraju kako bi popravili svoju fizičku kondiciju. Fitnes dan je okupio 2.000 učesnika.

"Cilj nam je da inspirišemo što veći broj građana da žive aktivno i da im omogućimo da se uključe u aktivnosti koje organizujemo", rečeno je iz kompanije "Bingo".

Osoblje RSD "Sloboda" Tuzla je predstavilo svoje klubove i predložilo smjernice za bavljenje sportom. Cilj fitnes dana je podsjetiti građane na značaj kretanja i aktivnog života za zdravlje te pokazati primjere stvarnih, praktičnih i zanimljivih sadržaja koji nude priliku za kretanje i fizičku aktivnost uz zabavu.

"Htjeli smo na ovaj način promovisati klubove iz naše porodice, da se prezentuje šta to klubovi pružaju. Interes za sport i rekeraciju je u opadanju. Djeca su sve manje zainteresovana jer koriste tehnologiju koja ih odvaja od sporta", kazao je Jasenko Elezović, generalni sekretar RSD "Sloboda".

On je dodao da su ovakve manifestacije prilika da se građani podsjete koliko je sport bitan za zdravlje. Činjenica je da Tuzla ima mnogo sportskih klubova, ali da se mlađa populacija sve manje zanima za to.

"Animiramo omladinu i djecu da se bave sportom. Prvi put sa svojim klubom učestvujem ovdje i prenijet ću iskustva s instruktorima. U našem gradu slaba je zainteresovanost za rekreaciju i sport, za razliku od regiona. Nisu problem ni cijena ni kvalitet usluge. Naša omladina počne da se bavi sportom i odustane nakon mjesec dana", pojasnio je Suad Hadžić, profesor i vlasnik teretane "Džimi Tuzla".

On je dodao da treba više ovakvih manifestacija i propagande sporta kako bi ljudi bili svjesni koliko je to zdravo za njih.

Najmlađi su s učiteljicima izveli pripremljene tačke kako bi pokazali da je fizička aktivnost bitna u životu jednog čovjeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije