Gradovi

Fočaci i Trebinjci bakljadom čestitali Srpskoj 26. rođendan

Fočaci i Trebinjci bakljadom čestitali Srpskoj 26. rođendan
Foto: Srna | Fočaci bakljadom čestitali Srpskoj 26. rođendan

FOČA - Razvijanjem platna, dužine 30-tak metara, sa likom Svetog Stefana na jednoj zgradi u Foči, uz vatromet i baklje, fočanski navijači Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" čestitali su Republici Srpskoj 26. rođendan.

Pred više stotina sugrađana, fočanske "Delije" raširile su i veliku sliku na platnu generala Ratka Mladića na kojoj piše "Doživotno heroj", kao i zastavu Srbije sa mapom Kosova i Metohije i porukom "Nema predaje".

Spektakl je počeo sinoć u 18.00 časova, kada su se oglasila zvona sa Svetosavskog hrama, kojima je najavljena večernja služba uoči praznika Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.

Nebo iznad Foče obasjao je vatromet, a oko Plavog nebodera, najviše fočanske zgrade na koju je okačeno platno sa likom svetitelja, upaljene su baklje, dok su sa razglasa odjekivale himna "Bože pravde" i čuvena pjema iz Prvog svjetskog rata "Marš na Drinu".

Ranije danas fočanske "Delije" pozvale su sugrađane na rođendansku žurku dimnom zavjesom u bojama srpske zastave, koju su upalili na vrhu Plavog nebodera.

Bakljada i u Trebinju

Veći broj navijača beogradskog Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" noćas je u Trebinju bakljadom i vatrometom čestitao građanima 9. januar - Dan Republike Srpske.

Navijači crveno-bijelih iz Trebinja okupili su se u ponoć na dva trebinjska mosta i na simobičan način poželjeli Republici Srpskoj srećan rođendan, uz skandiranje imena generala Ratka Mladića.

Uz baklje, na mostu Ive Andrića bio je postavljen transparent sa natpisom "Trebinje", dok je na Kamenom mostu bila istaknuta srpska trobojka.

"Došli smo ovdje kao Srbi i patriote da se prisjetimo svih stradalih za našu otadžbinu, ljudi koji su nam omogućili da danas imamo Republiku Srpsku", rekao je Radojica Đedović.

Bakljadi je prethodilo prisluživanje svijeća kod Spomenika braniocima Trebinja od 1991. do 1996. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije