Gradovi

Formirana nova skupštinska većina u Palama

Formirana nova skupštinska većina u Palama
Foto: Arhiva | Formirana nova skupštinska većina u Palama

PALE - U Skupštini opštine Pale danas je formirana nova skupštinska većina i izabrano novo skupštinsko rukovodstvo, nakon što su dosadašnji odbornici PDP-a Krsto Mićić i Mlađen Ćeremidžić prešli u samostalne odbornike.

Za novog predsjednika Skupštine opštine izabran je Siniša Lasica /NDP/, a za potpredsjednika Mlađen Ćeremidžić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je u sastavu skupštinske većine 14 odbornika, od kojih šest odbornika SNSD-a, šest nezavisnih ili samostalnih, te po jedan odbornik Socijalističke partije i NDP-a.

"Ovo danas je samo logičan slijed aktivnosti koje su prethodile, odnosno njihova podrška u prethodne dvije godine", izjavio je Jugović novinarima

i dodao da će lokalna vlast još više raditi u interesu građana Pala.

On je istakao da se nije desilo ništa krucijalno kada je riječ o odnosu prema stanovništvu opštine Pale, već da je ovo sada "stabilnija priča", odnosno ulazak u 2019. godinu sa većinom koja može sada lakše da donosi odluke.

Prema njegovim riječima, neće biti bojkota određenih aktivnosti i logično je da izvršna vlast ima podršku zakonodavne, pogotovo kada izvršna vlast ima podršku Vlade Republike Srpske i svih institucija u Banjaluci.

Novi predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da je do promjene skupštinske većine došlo iznenada jer su pojedini odbornici dobili mandate u drugim političkim strankama.

"Nastavljamo sa radom Skupštine i podržavaćemo samo ono što je dobro za opštinu Pale i njene građane", dodao je Lasica.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Damjan Škipina rekao je da je formiranje današnje skupštinske većine uslijedilo kao logičan slijed događaja nakon dugog i mukotrpnog rada i rezultata načelnika opštine Pale i kao rezultat SNSD-a na proteklim opštim izborima.

"Odbornici koji čine skupštinsku većinu u narednom periodu će nastaviti da rade savjesno i odgovorno kao i do sada", naveo je Škipina.

On je rekao da su vrata SNSD-a i skupštinske većine otvorena i za dalje pregovore i druge partije, pa čak i kada je riječ o prekompenzaciji u gradu Istočno Sarajevo.

Bivši članovi DNS Pale Miroslav Simović, Aco Stanišić i Bojan Čvoro rekli su da su formirali nezavisni klub unutar Skupštine opštine, te da će vrlo brzo imati formiranu stranku, sa Nedeljkom Čubrilovićem na čelu, pod nazivom Demokratski savez.

"Nastavićemo djelovanje zajedno sa načelnikom Jugovićem, SNSD-om i ostalim samostalnim odbornicima koji čine skupštinsku većinu. Ovo sada je došlo kao trijumf i konačno smo zaokružili pobjedu koju smo ostvarili 2016. godine kada je Boško Jugović pobijedio za načelnika", naglasio je Simović.

Skupštinsku većinu do sada su činili odbornici SDS-a, PDP-a i NDP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije