Gradovi

Pomoć od srca dobiće 16 mališana

Pomoć od srca dobiće 16 mališana
Foto: Ustupljena fotografija | Pomoć od srca dobiće 16 mališana

MRKONJIĆ GRAD - Frizeri i kozmetičari iz Mrkonjić Grada, u svojoj humanitarnoj akciji organizovanoj u lokalnim salonima, prikupili su 5.425 maraka i ta suma će biti raspoređena za 16 porodica sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju, potvrdio je Dragan Plejić, direktor Centra za socijalni rad Mrkonjić Grad.

"Dakle, na ovaj način šesnaestoro djece dobiće pomoć zahvaljujući njima. Taj novac su predali nama i to ćemo iduće sedmice uručiti ovim porodicama", rekao je Plejić u izjavi za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, humanitarna akcija koju su organizovali lokalni frizeri i kozmetičari je za svaku pohvalu.

"Mi zaista imamo solidarnu lokalnu zajednicu, a to dokazuju i frizeri i kozmetičari ovom akcijom koju su organizovali i koja je imala veoma dobar odziv naših sugrađana. Nadam se da će ovakve aktivnosti biti nastavljene i u narednim godinama", rekao je Plejić.

Podsjetimo, mrkonjićki frizeri i ugostitelji ovu akciju, povodom Nedjelje djeteta organizovali su u nedjelju, 3. oktobra, a i u danima nakon toga u salonima su bile postavljene kutije u koje su građani ostavljali novac.

I mrkonjićki frizer Draško Kaurin ističe da je odziv Mrkonjićana koji su podržali ovu akciju i ovaj put bio dobar, kao i prošle godine. 

On je u izjavi za "Nezavisne novine" potvrdio da namjeravaju da sa ovom humanitarnom akcijom nastave i naredne godine.

"Još jednom zahvaljujemo svim našim sugrađanima koji su podržali ovu akciju, a dječici želimo puno sreće i zdravlja", naveo je Kaurin. Podsjetimo, humanitarnu akciju frizera i kozmetičara podržao je i načelnik Mrkonjić Grada Dragan Vođević sa svojom porodicom.

Identičnu akciju mrkonjićki frizeri organizovali su i prošle godine, kada je odziv Mrkonjićana, ali i ljudi iz dijaspore, takođe bio veliki, a tada je, podsjetimo, prikupljeno između 4.000 i 5.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije