Gradovi

Humani gest mrkonjićkih frizera: Rade u nedjelju kako bi pomogli djeci

Humani gest mrkonjićkih frizera: Rade u nedjelju kako bi pomogli djeci
Foto: N.N. | Frizeri u Mrkonjić Gradu rade nedjeljom kako bi pomogli djeci

MRKONJIĆ GRAD - Grupa mrkonjićkih frizera, njih ukupno šestoro, odlučila je da im ova nedjelja, 4. oktobra, prvi put bude radna, s tim što će sav novac koji prikupe darivati mališanima sa poteškoćama u razvoju s područja ove opštine.

Humanitarnu akciju, koju su u susret "Nedjelji djeteta" osmislili zajedno, paralelno će organizovati u tri frizerska salona, a mušterije će same određivati iznos kojim će platiti šišanje ili feniranje.

U salonu "Friz" svima koji se ovoj akciji odazovu na usluzi će biti Dragana Subašić i Jelena Jarić, u salonu "Brana" radiće Branislava Rudić i Dijana Vođević, a u salonu "Elit" Daca Samardžija i Draško Kaurin.

Frizeri pozivaju sugrađane da se ovoj akciji odazovu u što većem broju, kako bi pokazali brigu za male sugrađane.

"Nas šestoro smo se dogovorili da učestvujemo u ovoj akciji kako bismo pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Kompletan iznos koji taj dan prikupimo darovaćemo u humanitarne svrhe. Želimo da ovim gestom pomognemo mališanima", priča za "Nezavisne" mrkonjićki frizer Draško Kaurin.

I njegova koleginica Branislava Rudić ističe da se sa zadovoljstvom odazvala ovoj humanitarnoj akciji. Pomoć je, kako navodi, mnogima nažalost potrebna.

"Iskoristili smo činjenicu da je iduće sedmice 'Nedjelja djeteta' i odlučili da organizujemo humanitarnu akciju tokom koje ćemo prikupiti sredstva za naše najmlađe sugrađane. Smatram da je riječ o bitnom gestu, budući da imamo djecu sa poteškoćama u razvoju, čiji roditelji ne mogu sami da isfinansiraju sve troškove", ističe Rudićeva.

Dodaje da se ona i njene kolege nadaju da će njihova akcija biti uspješna i da će ih podržati što više sugrađana.

"Raspoloženi smo da radimo za naše najmlađe. Počinjemo ujutru u devet časova, a radićemo sve dok bude interesovanja naših sugrađana", kaže Rudićeva.

Za ovu akciju je čula i Divna Aničić, načelnica Mrkonjić Grada, koja nam je potvrdila da će joj se rado odazvati ukoliko bude imala vremena. "Zaista divna akcija. Inače su mrkonjićki privrednici jako zainteresovani da pomognu svima kojima je pomoć potrebna. Kad god je neko trebao

sredstva, nikad ga niko nije odbio. Donira koliko može", ističe Aničićeva za "Nezavisne".

Humanitarnu akciju podržaće i narodni poslanik iz Mrkonjić Grada Željka Stojičić. Neće moći otići na frizuru pošto će tog dana biti u Banjaluci zbog obaveza, ali...

"Što se tiče novčanih sredstava, svakako sam raspoložena da to podržim. Podržavam sve humanitarne aktivnosti izuzev ako je u pitanju stranačka priča", kaže Stojičićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije