Gradovi

Frizerski saloni zasad ostaju pod ključem

Frizerski saloni zasad ostaju pod ključem
Foto: N.N. | Frizerski saloni zasad ostaju pod ključem

DOBOJ - Bez obzira što u Doboju nema zaraženih virusom korona i što je epidemiološka situacija trenutno stabilna, Dobojke kojima nedostaje odlazak kod frizera ili kozmetičara moraće da se naoružaju strpljenjem jer ove radnje sigurno neće biti otvorene do kraja tekućeg mjeseca.

"Ne mora značiti da će ako mi otvorimo frizerski salon ili kozmetički to biti klaster ili mjesto gdje će se neko zaraziti, ali kada bi se zarazio sigurno bi svi osudili i rekli zašto ste pustili u rad. To su sve dileme...

27. aprila će se praviti procjena i ja sam siguran da će dio butika, dio zanatskih radnji početi sa radom, ali sve sa preduzetim mjerama predostrožnosti jer situacija je pod kontrolom, ali stalno nam prijeti mogućnost nekog klastera koji bi pokvario tu epidemiološku situaciju", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

On je dodao da Gradski štab za vanredne situacije prati aktivnosti Republičkog štaba koji u konsultacijama sa stručnjacima pravi procjene kada je trenutak da određeni objekat dobije zeleno svjetlo za ponovni rad.

Preduzetnici koji posluju u sklopu industrijske zone u prigradskom naselju Usora s nestrpljenjem očekuju nastavak poslovnih aktivnosti, a dok čekaju da ponovo pokrenu radne mašine iz prve ruke su posmatrali asfaltiranje saobraćajnice koja će im, kažu olakšati prilaz poslovnim halama.

"Sve ove hale ovdje oko 15 hiljada kvadratnih metara će dobiti kvalitetnu saobraćajnicu... Ja zapošljavam devet radnika. Mi smo porodično preduzeće. Poslovanje je skoro pa stalo. Nije potpuno, ide nešto malo prehrana, ali vrlo otežano", kaže Milenko Jeftić, vlasnik firme koja se bavi trgovinom i uslužnim djelatnostima, dok Mladen Vitlešević, vlasnik preduzeća koje proizvodi namještaj i stolariju navodi da ima deset radnika.

"Borimo se, trudimo da sačuvamo radna mjesta... I mnogo veće firme su stale, tako  i moja", ističe Vitlešević.

Izgradnja 450 metara saobraćajnice u poslovnoj zoni finansirana je sredstvima iz budžeta.

"Vrijednost ovog projekta je 75 000 KM, ovde imamo osam privrednih subjekata koji zapošljavaju nešto manje od stotinu ljudi,  93 čovjeka. Posao je dogovoren ranije, podrška grada našim privrednicima i možda je baš dobro što je ovo poruka u doba kada se svi borimo sa korona virusom, da život ide dalje", kazao je Boris Jerinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije