Gradovi

Gagović: Velika podrška institucija Srpske razvoju Trnova

Gagović: Velika podrška institucija Srpske razvoju Trnova
Foto: Arhiva | Gagović: Velika podrška institucija Srpske razvoju Trnova

TRNOVO - Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović zahvalio je danas srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću na svemu što institucije Srpske i oni lično čine na stvaranju uslova za dostojanstven život stanovnika i prosperitet ove male lokalne zajednice.

Gagović je novinarima, nakon današnjeg sastanka sa Dodikom i Viškovićem u Trnovu, rekao da je Dodik izuzetno dobro upoznat o problemima ove opštine i da je često posjećuje, a da je premijer u posjeti ovoj lokalnoj zajednici treći put.

On je izrazio zahvalnost Dodiku i Viškoviću za sve što su činili i čine za ovu lokalnu zajednicu uprkos mnogobrojnim problemima i poslovima kojima se bave, kao i vanrednoj situaciji izazvanoj epidemijom virusa korona.

"U protekle dvije godine Trnovo je od Vlade Republike Srpske dobilo oko milion i po KM pomoći, koja je namjenski utrošena. Izgrađen je Trg Srđana Kneževića, renovirana škola, tu je i fiskulturna sala, parohijski dom, a i same lokalne strukture uradile su mnogo na razvoju Trnova", naveo je Gagović.

On je dodao da opštinska vlast u narednom periodu planira izgradnju nekoliko lokalnih puteva i proširenje vodovodne mreže, što će je svrstati u red uređenih urbanih sredina.

Prema Gagovićevim riječima, lokalna vlast je skromna i, koliko god zatraži od republičkih institucijam, dobije dvostruko više.

On je potvrdio da Trnovo velike nade polaže u razvoj infrastrukture na Jahorini, za šta je Vlada Republike Srpske obećala znatnu podršku i pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije