Gradovi

Pratite nas na Google news

Gligić: Spreman sam za nove izbore, ali oni će naštetiti Bosanskom Grahovu

Gligić: Spreman sam za nove izbore, ali oni će naštetiti Bosanskom Grahovu
Foto: N.N. | Gligić: Spreman sam za nove izbore, ali oni će naštetiti Bosanskom Grahovu
N.N.

BOSANSKO GRAHOVO - Milorad Gligić, načelnik Bosanskog Grahova, čija Skupština je nedavno izglasala njegov opoziv, demantovao je navode da u Bosanskom Grahovu nema vode i da je grad zatrpan smećem, ističući da je to jedna velika neistina.

Objasnio je i da je njegov opoziv pokrenuo manji broj odbornika, "koji su radi svoje svojeglavosti i sopstvenih grešaka izbačeni iz stranaka kojima su pripadali, te ovo sada rade iz ličnog nezadovoljstva pokušavajući da time opravdaju i skrenu pažnju sa svojih grešaka".

Objasnio je da je u Bosanskom Grahovu u posljednjim mjesecima dolazilo do restrikcije vode na nekoliko časova zbog kvarova na novoizgrađenom vodovodu, za koje se ne može tačno utvrditi kako nastaju i sumnja se na opstrukcije, zbog čega će, kako je istakao, ovaj slučaj biti prijavljen istražnim organima.

"Što se tiče odvoza smeća, završeno je nakon mog povratka s godišnjeg odmora, kada sam bio prinuđen da otpustim jednog radnika zaduženog za odvoz smeća. Taj radnik je ujedno i jedan od odbornika, pokretač mog opoziva, te i ovo dodatno pokazuje da se radi samo o opstrukciji od strane manjeg broja odbornika koji nisu uspjeli da ostvare sopstvene interese i koji su nakon svega ostali bez podrške svojih stranaka", naveo je Gligić.

Naglasio je da je spreman za referendum i nove izbore i da je siguran u pobjedu, ali da će oni naštetiti opštini. Napomenuo je da je cijena izbora cca 50.000 KM.

"Kontradiktorno je da smo prije nekoliko dana dobili pomoć Vlade RS u iznosu od 100.000 KM, da bi se pomoglo unapređenju opštine i da bi se poboljšao kvalitet života, a sada nam naši zastupnici u opštini koji više nemaju ni podršku svojih strana stvaraju dodatne troškove i probleme. Ukoliko dođe do opoziva, a ja ostanem opštinski načelnik i nakon izbora, tražiću da podnesu ostavke na svojim pozicijama poslanika, zbog nanesene štete opštini i nesavjesnoga rada", poručio je on. Kazao je da su razlozi navedeni u inicijativi za njegov opoziv potpuno besmisleni.

"Da li je zaista važno da li sam bio sedam ili 15 dana na godišnjem, kome sam podijelio lim sa škole (a on nije podijeljen, uskladišten je na lageru), a što se tiče probijanja budžeta ono je napravljeno radi plaćanja duga Poreskoj upravi, zbog čega nam je otpisan značajan dio kamata. Mogu vam dostaviti rješenje na uvid", naveo je Gligić. Zahvalio je Opštinskom odboru SNSD-a koji nije podržao ovu inicijativu i pozvao Opštinski odbor HDZ-a da još jednom razmotri svoju odluku radi dobrobiti opštine i naroda.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije