Gradovi

Godišnjica formiranja trebinjskih specijalaca

Godišnjica formiranja trebinjskih specijalaca
Foto: Vesna Duka | Godišnjica formiranja trebinjskih specijalaca

TREBINJE - Takmičenjem u streljaštvu, pokaznom vježbom pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS i služenjem parastosa palim borcima, u Trebinju je počela dvodnevna manifestacija obilježavanja 29 godina od formiranja Trećeg odreda Specijalne brigade Policije RS.

Pored prijateljskog takmičenja u gađanju pištoljem, čiji su pobjednici bili ekipa SAJ-a, drugoplasirana je bila ekipa Žandarmerije, a treći veterani Trećeg odreda Specijalne brigade Policije, pripadnici SAJ-a su u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" izveli i pokaznu vježbu za trebinjske osnovce i srednjoškolce, ali i građane Trebinja, kojim je predstavljen i dio arsenala oružja protiv terorizma.

"Treći odred je bio jedna od udarnih snaga Specijalne brigade Policije, a danas smo ponosni kada vidimo spremnost i obučenost naših nasljednika, Specijalne  antiterorističke jedinice MUP-a RS, u čiju smo se spremnost uvjerili i ovom današnjom vježbom", rekao je Dejan Bodiroga, predsjednik Udruženja veterana Trećeg odreda Specijalne brigade Policije.

U subotu, drugog dana obilježavanja 29. godina od formiranja odreda koji je popularno nazivan trebinjski specijalci, održava se parastos svim poginulim borcima, nakon koga je polaganje cvijeća na spomenik poginulim policajacaima hercegovačke regije u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije