Gradovi

Grad Prijedor dodjeljuje 65 studentskih stipendija

Grad Prijedor dodjeljuje 65 studentskih stipendija
Foto: N.N. | Grad Prijedor dodjeljuje 65 studentskih stipendija

PRIJEDOR - Grad Prijedor će u školskoj 2018/2019. godini dodijeliti 65 od ukupno predviđenih 78 studentskih stipendija, saopšteno je iz Gradske uprave.

Javnim konkursom za dodjelu studentskih stipendija za redovne studente prvog ciklusa studija za školsku 2018/2019. godinu, koji je raspisan 31. oktobra prošle godine, planirana je dodjela 78 stipendija studentima sa prebivalištem na području Prijedora.

"Ukupno je primljeno 168 zahtjeva, od kojih je 29 odbijeno zbog neispunjavanja uslova javnog konkursa, dok je 139 ispunjavalo uslove", navodi se u saopštenju.

Od 139 bodovanih zahtjeva, dodijeljeno je 65 od predviđenih 78 stipendija, a zbog nedovoljnog broja prijava, ostale su upražnjene stipendije na pojedinim fakultetima, odnosno studijskim programima.

Ranije je sprovedena procedura dodjele stipendija za učenike, te su od planiranih 60, dodijeljene 54.

Grad stipendira učenike i studente deficitarnih fakulteta, a deficitarni kadrovi u godini kada se raspisuje konkurs određuju se na osnovu analize podataka Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske - filijala Prijedor, Agencije za ekonomski razvoj "PREDA" i potreba poslovne zajednice za zapošljavanje određenog kadra.

Grad Prijedor nastavlja da stipendira i dosadašnje stipendiste, i to 95 studenata, 71 učenika i 25 apsolvenata.

Iznos studentske stipendije je 120 KM, a učeničke 70 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije