Gradovi

Grad Trebinje će platiti maske za sve osnovce

Grad Trebinje će platiti maske za sve osnovce
Foto: N.N. | Grad Trebinje će platiti maske za sve osnovce

TREBINJE - Predstavnici Gradske uprave Trebinja i direktori osnovnih škola u ovome gradu složili su se danas da je sve spremno za početak nove školske godine.

Oni su, nakon sastanka u gradskoj upravi, zaključili da će se, i pored specifičnih okolnosti, nastava morati odvijati u složenijim uslovima, ali je, kako je rečeno,  za učenje najbolja ipak živa riječ i direktna komunikacija između učenika i nastavnika.

"I ja sam se lično uvjerio da škole raspolažu dovoljnim količinama higijenskih i  dezinfekcionih sredstava koja će se upotrebljavati kada god to bude moguće, a mi u Gradskoj upravi ćemo do utorka iz lokalnog budžeta obezbijediti maske za sve osnovce grada Trebinja, dok će se gradski prevoz za učenike uskladiti sa novim rasporedima časova i osnovaca, ali i srednjoškolaca", kazao je nakon sastanka gradonačelnik Mirko Ćurić.

On je direktorima uručio po jednu svesku za sve osnovce sa grbom, himnom i kartom Republike Srpske na koricama, kao poklon gradske uprave, a prvačićima su obezbijeđeni i posebni pokloni.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Aleksandar Vukanović je dodao da će se stanje čistoće i dezinfekcije vršiti u svakom trenutku kada to bude moguće, kako bi učenici u školi bili što bezbjedniji.

"Sve tri osnovne škole su obavile potrebne pripreme, napravljeni su novi rasporedi sa dosta složenijim odvijanjem nastave, tako da idemo sa pretpostavkom da se djeca neće zaraziti u školi i da jedino u školu mogu doći zaražena, jer preduzimamo sve neophodne mjere, i dezinfekcije, i socijalne udaljenosti. Ako djeca dođu u školu sa simptomima koji ukazuju na mogućnost zaraze, nastavnici pozivaju roditelje i preduzimaju se dalje mjere", kazao je Vukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije