Gradovi

Grad Trebinje stipendira mladog atletičara

Grad Trebinje stipendira mladog atletičara
Foto: N.N. | Grad Trebinje stipendira mladog atletičara

TREBINJE- Grad Trebinje će stipendirati mladog trebinjskog sportistu Marka Šukovića, člana Atletskog kluba „Trebinje“ koji je nedavno u Kraljevu osvojio titulu balkanskog prvaka za mlađe juniore u skoku u vis.

Mladom Šukoviću je stipendiju potvrdio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je za njega organizovao i prijem u Gradskoj upravi, ističući da se grad odlučio da stipendira ovog atletičara jer je jedinstven stav lokalnog rukovodstva da se mladi sportisti moraju potaknuti na još bolje uspjehe.

“Opredijeljeni smo da sport i dalje razvijamo, da nam se djeca bave nekim sportom, a ne da su na ulici, tako da kao odgovorno društvo i dalje moramo brinuti i podržati sve uspješne sportiste”, kazao je Ćurić, podsjetivši da je u Trebinju ove sezone sedam premijerligaša koji služe na ponos gradu, ali je izrazio i nadu da će ih biti još više.

Da mu je stipendija podstrek za još bolji plasman na budućim takmičenjima istakao je i mladi atletičar.

“Stipendija me podstiče na još bolje rezultate, jer znam da neko cijeni moj trud, a ja ću se truditi da to i opravdam”, rekao je Šuković.

On je na Balkanskom prvenstvu u Kraljevu preskočio 211 centimetara, što mu je lični rekord koji mu je donio titulu prvaka za mlađe juniore.

Ovaj atletičar polovinom septembra predstaviće se trebinjskoj publici na kup takmičenju, a njegov san, kao i svih sportista su olimpijske igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije