Gradovi

Grad i ledena kiša "zaledili" Trebinje

Grad i ledena kiša "zaledili" Trebinje
Foto: N.N. | Grad i ledena kiša "zaledili" Trebinje

TREBINJE - Trebinje je jutros zahvatilo veliko nevrijeme, u kome su se smjenjivali pljuskovi kiše i jakog grada koji je prouzrokovao bijeli pokrivač kao snijeg, a ledena ga je kiša zamrznula na tlu.

Od grmljavine koja je pratila padavine stradali su i mnogi kućanski aparati i kompjuteri, a iz strujnih utičnica su sijevala velika elketronska pražnjenja.

Bez struje su potrošači u seoskoj regiji Ublima i u selu Grabu, a ekipe Elektro Hercegovine su na terenu i očekuje se da kvarovi uskoro budu otklonjeni.

Povremeni prekidi struje su se dešavali i u gradu. 

U Operativnom centru kažu da za sada nije bilo prijava poplavljenih objekata i eventualne materijalne štete usljed nevremena.

Vodu za piće i dalje treba preventivno prokuvavati, zbog neznatnog zamućenja na izvorištu gradskog vodovoda Vrelo oko i lokalnog vodovoda u Lastvi.

Trebinjski vatrogasci su za protekla 24 časa imali samo jednu tehničku intervenciju, na spiranju asfalta nakon saobraćajne nezgode u Volujcu, koja je za posljedicu imala manju materijalnu štetu.

Za protekla 24 časa u Trebinju su pala 44 litra kiše na metar kvadratni, a u sedam časova izmjereno je pet stepeni Celzijusa. V.D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije