Gradovi

Grad na Uni uskoro pod budnim okom kamere

Grad na Uni uskoro pod budnim okom kamere
Foto: Ustupljena fotografija | Grad na Uni uskoro pod budnim okom kamere

BIHAĆ - U sklopu projekta "Bihać - siguran grad" planirano je postavljanje video-nadzora, koji će pokrivati šire područje grada na Uni, a ukupno će biti instalirane 52 kamere.

Čitav projekat će koštati 548.000 maraka, a ugovorom sa izvođačem radova definisano je da sve bude okončano u naredna četiri mjeseca, potvrdio je Mustafa Ružnić, premijer USK.

On je dodao kako se projekat finansira sredstvima koja je ranije doznačila Vlada FBiH u cilju unapređenja sigurnosne situacije na području Unsko-sanskog kantona.

"Radi se o projektu koji je pokrenut u cilju prevencije kriminala i povećanja stepena sigurnosti građana Bihaća. Naš je cilj da, osim u Bihaću, u  narednim godinama ovakve projekte realiziramo u drugim gradovima i općinama, te da video-nadzorom pokrijemo najfrekventnija područja", istakao je Ružnić. 

On je istakao kako je ovaj projekat započet prije dvije godine, ali da je njegova realizacija zakomplikovana usljed niza administrativnih prepreka i komplikovanih procedura.

"Na ovaj način šaljemo poruku kako ova sredstva nisu potrošena nenamjenski, kako su neki zlonamjernici tvrdili", dodao je.

Ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić naglasio je kako će projekat značajno pomoći policijskim organima kada se radi o obavljanju njihovih svakodnevnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije