Gradovi

Pratite nas na Google news

Grad zasuo Grabovicu, snažan vjetar u Kotor Varošu

Grad zasuo Grabovicu, snažan vjetar u Kotor Varošu
Foto: nn | Grad zasuo Grabovicu, snažan vjetar u Kotor Varošu
NN

Jak grad pogodio je u nedjelju kotorvaroško naselje Grabovica, a kiša je počela da pada i u ostalim dijelovima opštine Kotor Varoš.

"Čitavo poslijepodne je vladala velika sparina, a onda je počela kiša, grmljavina i grad" rekao je mještanin Grabovice.

Prije nekoliko minuta kiša je počela da pada i u Kotor Varošu, a praćena je jakim vjetrom, piše Moj Kotor Varoš.

Iz preduzeća Protivgradna preventiva RS jutros su upozorili da se očekuje jako nevrijeme, ali da imaju dovoljno raketa i da su ljudi na terenu upozoreni i pripremljeni za dejstvo.

Prethodnih dana je nevrijeme pogodilo Hrvatsku i Sloveniju gdje je padao grad veličine narandže koji je izazivao enormnu štetu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije