Gradovi

Građani predložili brojne projekte, najviše ih žuljaju putevi

Građani predložili brojne projekte, najviše ih žuljaju putevi
Foto: Ustupljena fotografija | Građani predložili brojne projekte, najviše ih žuljaju putevi

SANSKI MOST - Posljednja u nizu javnih rasprava o prijedlogu budžeta općine Sanski Most za iduću kalendarsku godinu održana je u prostoru općinske vijećnice uz sudjelovanje brojnih građana, te predstavnika vladinog i nevladinog sektora.

Prema riječima Ermine Hrnčić, pomoćnice općinskog načelnica za finansije, u proteklih desetak dana javne rasprave su održane u svim mjesnim zajednicama, te su građani bili u prilici da iznesu svoje prijedloge, primjedbe i sugestije u vezi sa predloženim budžetom.

"Kroz razgovore sa građanima uvidjeli smo da su oni najviše zainteresovani za realizaciju infrastrukturnih projekata s ciljem da se popravi kvalitet njihovog života. Najčešći prijedlozi bili su u vezi s uređenjem, asfaltiranjem ili održavanjem putnih komunikacija, vodosnabdijevanja, javne rasprave i drugih komunalnih pitanja. Pokušaćemo izaći u susret onim prijedlozima koji su ostvarivi", istakla je Hrnčićeva.

Prema njenim riječima, budžet će potom do kraja decembra biti upućen na usvajanje u Općinsko vijeće.

"Važno je da budžet bude usvojen do kraja ove kalendarske godine, kako bismo mogli u narednoj godini započeti sa realizacijom javnih nabavki i finansijskim poslovanjem. Ukoliko ne dođe do usvajanja, na snazi će biti odluka o privremenom finanasiranju u trajanju od tri mjeseca", istakla je Hrnčićeva.

Inače, budžet općine Sanski Most za 2024. godinu predložen je u iznosu od 25,5 milion maraka, što je uvećanje za oko milion maraka u odnosu na prošlogodišnji proračun.

Prema riječima Farisa Hasanbegovića, u budžetu su značajnija sredstva planirana za podršku privredi i poljoprivredi, a posebno za turistički sektor.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije