Gradovi

Građani protestvovali zbog otmice i napada na Bilećanina

Građani protestvovali zbog otmice i napada na Bilećanina
Foto: Srna | Građani protestvovali zbog otmice i napada na Bilećanina

BILEĆA - Građani Bileće su se okupili danas ispred zgrade opštine kako bi mirnim protestom izrazili nezadovoljstvo zbog nedavne otmice i fizičkog napada na njihovog sugrađanina Dušana Miloševića i puštanja na slobodu lica koje je osumnjičeno za ovo krivično djelo.

Stric pretučenog mladića Zoran Milošević rekao je da se građani osjećaju ugroženo jer se, kako je naveo, ne mogu slobodno kretati gradom.

Milošević je pozvao građane da se u nedjelju, 14. februara, u 12 časova okupe u Bileći kako bi izrazili nezadovoljstvo bezbjednosnom situacijom u ovom mjestu.

"Apelujem na Ministarstvo pravde Republike Srpske da uputi zahtjev Sudu u Trebinju da obrazloži na osnovu kojih činjenica je pušteno lice koje je napravilo ovo krivično djelo - zlostavljanje, fizičko i psihičko, ovog djeteta", rekao je Milošević.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović rekao je da je Forum za bezbjednost, koji je danas zasjedao, osudio ovaj događaj i uputio apel pravosudnim institucijama da rade časno i pošteno svoj posao i da počinioci ovog događaja budu procesuirani.

"Apel smo uputili prema Sudu i Tužilaštvu da rade svoj posao da uvaže rad policije koja je zahtijevala da se to lice zadrži u pritvoru baš zbog ovih dešavanja naroda. Narod je revoltiran zbog puštanja tog lica da se brani sa slobode i danas su se okupili da traže pravdu i istinu", rekao je Vujović.

Milentije Milošević, rođak Dušana Miloševića, rekao je da je da je žalosno ono što se dešava u Bileći i pozvao građane da se sutra okupe u mirnom protestu ispred trebinjskog Tužilaštva.

"Pozivam sve građane na veliki protest. Sutra ko ima volju i želju da odemo pred tužilaštvo u Trebinje da izrazimo mirni protest da nam objasne zašto su pustili ovo lice po kom osnovu", rekao je Milošević.

Lica čiji su inicijali Ž.V. M.Z. i jedan maloljetnik protivpravno su lišili slobode jednu osobu koju su strpali u prtljažnik automobila, odvezli na određenu lokaciju, zadali joj više udaraca usljed čega je zadobila povrede, te je ostavili u blizini Bileće, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje u ponedjeljak, 8. februara.

Iz ove uprave je danas sapopšteno da su njeni pripadnici pretresom kuće i pomoćnih prostorija, kao i putničkih automobila koje koriste lica čiji su inicijali M.Z. i Ž.V, osumnjičena da su počinila krivično djelo protivpravno lišenje slobode, pronašli i oduzeli predmete koji mogu da posluže kao u vođenju krivičnog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije