Gradovi

Građani renovirali klupe u centru Kozarske Dubice

Građani renovirali klupe u centru Kozarske Dubice
Foto: N.N. | Građani renovirali klupe u centru Kozarske Dubice

KOZARSKA DUBICA - Grupa građana iz Kozarske Dubice organizovala je danas akciju u kojoj je renovirano 15 klupa u glavnoj gradskoj ulici.

"Sve je počelo od negativnih komentara na društvenim mrežama, a da sve ne bi ostalo samo na praznim rječima, odlučili smo preduzeti nešto sami i uljepšati našu svakodnevnu sredinu", rekao je jedan od inicijatora akcije Goran Hodak. 

On je objasnio da se o uređenju Svetosavke ulice vodila prepiska na internetu, a pošto se nije radilo o komplikovanom poslu grupa građana došla je na ideju da to urade sami. 

"Ideja je potekla od mog druga Darmina Bilajca, a onda su nam se priključili i ostali. Sa članovima Udruženja mladih `Fokus` razmontirali smo klupe, članovi Moto-kluba `Čopor` iz Međuvođa su sve željezo odvezli i kompletno uredili, a Minja Umičević je sa svojim ocem prebrusio sve drvene elemente, tako da klupe danas farbamo i ponovo montiramo", rekao je Hodak. 

On je dodao da je opština Kozarska Dubica snosila sve troškove utrošenog materijala, a da su građani koji su im se danas priključili dali svoj doprinos da grad izgleda ljepše. 

"Iako je danas svetac i pravoslavcima i katolicima, mislim da nije grijeh činiti dobro djelo", rekao je Hodak i dodao da se, ako građani budu zainteresovani, može realizovati još sličinih akcija kako bi se uredila okolina. 

Mladen Knežević iz Moto-kluba "Čopor" rekao je da su se članovi kluba rado odazvali na ovu akciju, te da su srećni što i malim angažmanom mogu doprinijeti kako bi šetačka zona imala uredniji izgled. 

Načelnik opštine Kozrska Dubica Radenko Reljić pohvalio je savjesne građane koji su se odlučili na ovaj čin i time pokazali svoj optimizam i pozitivnu energiju. 

"Ovakvih primjera treba biti što više, a opština Kozarska Dubica će uvijek podržati ovakve aktivnosti bez obzira na sve finansijske probleme koje imamo. Podržali smo nedavno i oranizovanje prihvatilišta za napuštene životinje i ovu omladinu koja se složila oko zajedničke ideje bez obzira na nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost", rekao je Reljić. 

On je dodao da se prema zajedničkoj imovini neki građani ipak ponašaju nemarno, a to se može vidjeti upravo u glavnoj ulici na primjeru betonskih kocki koje djeca na očigled roditelja stalno vade iz staze. 

Reljić kaže da bi građani trebali sa više pažnje voditi brigu o okolini, te slijediti primjer Dubičana koji su se angažovali da urede klupe u Svetosavskoj ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije