Gradovi

Građani se žalili na prašinu zbog radova

Građani se žalili na prašinu zbog radova
Foto: Srna | Građani se žalili na prašinu zbog radova

BILEĆA - Grupa stanara i vlasnika ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji u Ulici Srpske vojske na ulazu u Bileći sastali su se danas sa menadžerom opštine Mihajlom Vujovićem kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog prašine nastale usljed radova koji se izvode u ovoj ulici.

Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović koji je jutros primio građane, priznaje da oni imaju razlog da se žale jer je nastala prašina štetna i u ekonomskom i u zdravstvenom smislu. 

"Ono što sam ja obećao i što mi možemo uraditi jeste da jednim dijelom ublažimo prašinu češćim obilaskom cisternama i prskanjem vodom. To je nešto što možemo da uradimo svakog dana", rekao je Vujović. 

On je naveo da je rok za završetak radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Bileći 5. novembar, uključujući i završetak pomenutih radova na magistralnom putu Bileća-Trebinje. 

Vujović priznaje da od početka projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Bileći nije sve učinjeno kako treba, "da se oteglo i nastavljeno pogrešnim koracima" do sada. 

"Nije se moralo raditi na taj način da se raskopa cijeli grad, moglo je to ići u fazama. Prekidani su radovi usljed razloga koji ni meni nisu jasni, ali ja vjerujem da će se ovo završiti u posljednjem predviđenom roku", rekao je Vujović. 

Stanovnik ove ulice Neđo Koprivica kaže da su jutros bili prinuđeni da dođu da se požale na prašinu koja im stvara velike probleme. 

On je rekao da im je menadžer opštine Mihajlo Vujović obećao pomoć u vidu cisterne za pranje ulice. 

"Od prašine se nije moglo više živjeti, ne mogu vrata da se otvore, prinuđeni smo bili da dođemo jutros. Mi smo na tranzitu, najugroženiji smo jer tom ulicom prolaze kamioni", rekao je Koprivica. 

Stanovnica Zdravka Tomović kaže da je prašina nastala zbog radova veoma štetna po ljudsko zdravlje, te da nemaju načina da se zaštite od toga. 

"Osnovno ljudsko pravo je na život i zdravlje. To pravo nam je oduzeto time što nam svaki dan tone prašine padnu na dvorišta na kuće, na bašte, na pluća. Imamo velike šanse da obolimo od nekih bolesti. Nemamo načina da se zaštitimo nego uzmemo šlaufe i prskamo, jer je to jedini način", kaže Tomovićeva. 

Radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Bileći počeli su u oktobru 2017. godine, a intezivniji radovi u Ulici Srpske vojske počeli su u aprilu ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije