Gradovi

"Građani zaštićeni svakog trena"

"Građani zaštićeni svakog trena"
Foto: N.N. | "Građani zaštićeni svakog trena"

TUZLA - Građani Tuzlanskog kantona mogu računati na dobro opremljenu, uvježbanu, educiranu i profesionalnu policiju koja će svakog trena štititi njih i njihovu ličnu imovinu, poručeno je s obilježavanja Dana policije Tuzlanskog kantona u Tuzli.

Na spomen-obilježju ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova TK odana je počast i položeno cvijeće pripadnicima policije poginulim u proteklom ratu.

"Moram istaći da je policija MUP-a TK jedna profesionalna policija koja se trudi da profesionalno izvršava svoje zadatake kako bi dala garant sigurnosti građanima koji žive na našem kantonu. Stanje sigurnosti u ovom trenutku je na prilično zadovoljavajućem nivou i nema potrebe da se građani brinu", kazao je Dževad Korman, direktor Uprave policije MUP-a TK.

Korman naglašava da je tuzlanska policija dobro obučena i opremljena iako opreme uvijek nedostaje te se nada da će Vlada TK izdvojiti još sredstava za bolju opremljenost policije.

"Vlada Tuzlanskog kantona bezrezervno podržava neovisnost rada policijskih struktura. Imajući u vidu ostvarene rezultate policije našeg kantona, danas izražavamo i svoju zahvalnost za sve što čine", rekao je u petak Kadrija Hodžić, premijer TK.

Kako je kazao Midhat Dobrnjić, ministar unutrašnjih poslova TK, policija ovog kantona razvija se u tri smjera.

"Kako u jačanju kadrovskih resursa, tako i u stvaranju materijalno-tehničkih uslova rada, a i pratit ćemo zakonodavno-pravni okvir da pružimo građanima sve što treba i što nam jest zadaća", rekao je Dobrnjić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije