Gradovi

Gradonačelnici Trebinja i Kraljeva razmatrali mogućnosti saradnje

Gradonačelnici Trebinja i Kraljeva razmatrali mogućnosti saradnje
Foto: N.N. | Gradonačelnici Trebinja i Kraljeva razmatrali mogućnosti saradnje

TREBINJE - Trebinje i Kraljevo će ubuduće blisko sarađivati u oblasti industrije, turizma, poljoprivrede i kulture jer za to i jedan i drugi grad imaju ogromne potencijale, zaključeno je danas nakon sastanka gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića.

Oni su se susreli u Trebinju, gdje prvi čovjek Kraljeva boravi  povodom održavanja festivala "Veče folklora kraj Trebišnjice", dogovorivši ponovni susret u Kraljevu, gdje će, kako su nakon sastanka istakli, razmatrati buduće konkretne poteze u domenu razmjene dobara i iskustava dva grada.

"Mi smo okvirno sagledali sve mogućnosti saradnje, u kojim sun as naši gosti upoznali sa svim onim što je dobro, a može se primijeniti i ostvariti i u Trebinju, a mi smo sa naše strane prezentovali šta je to što mi radimo ovdje i šta možemo ponuditi u razmjeni iskustava i cjelokupnoj saradnji koja bi podrazumijevala nove investicije i otvorila nova radna mjesta, ali ćemo prezentovati naš grad i preko turističkih agencija i organizacija i primate informacije o Kraljevu kao jednoj od naših poželjnih destinacija u Srbiji", rekao je nakon sastanka gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je najavio da će u narednom period delegacija grada Trebinja posjetiti Kraljevo, kako bi se konkretizovali ovi dogovori.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je potvrdio da se, zajedno sa svojim saradnicima, uvjerio da je Trebinje grad koji je u posljednjih nekoliko godina uspio mnogo u svome razvoju, prije svega u turizmu, ali i kada je u pitanju izvoz autohtonih poljoprivrednih kultura hercegovačkog kraja, za šta su zainteresovani i Kraljevčani.

"Mi smo u poslednjih nekoliko godina, uz pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uspeli da u Kraljevu otvorimo čak 6.000 novih radnih mesta, jer su otvorene dve velike fabrike sa više hiljada radnika", rekao je Terzić, napominjući da je to dobar put kojim je krenuo njegov grad, a za koji i Trebinje sa svojom indstrijom ima dobre šanse da krene.

On je istakao da se u Kraljevu gradi novi auto put koji će ih povezati sa Beogradom, otvoren je i aerodrom, a, kako kaže, dvostruko im je uvećan i budžet.

"Upravo smo o tim temamam razgovarali gradonačelnik i njegov zamenik, moji saradnici i ja, složivši se da možemo jedni od drugih da učimo mnogo, da naša sardnja treba da bude proširena na mnoge oblasti, ne samo na kulturu i sport, već i na poljoprivredu i turizam", dodao je Terzić.

Osim gradonačelnika Ćurića, potencijale Trebinja je delegaciji iz Kraljeva prenio i njegov zamjenik Dražen Bošković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije