Gradovi

Pratite nas na Google news

Gradonačelnicima uručena nagrada "Diplomatska aktivnost 2019. godine"

Gradonačelnicima uručena nagrada "Diplomatska aktivnost 2019. godine"
Foto: Srna | Gradonačelnicima uručena nagrada "Diplomatska aktivnost 2019. godine"
Srna

MONTE KARLO - Gradonačelnicima Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću i Sarajeva Abdulahu Skaki i zvaničnicima Olimpijskog komiteta BiH večeras je u Monaku uručeno priznanje "Diplomatska aktivnost 2019. godine" u okviru organizacije "Mir i sport".

Vuković je rekao Srni da je veliko zadovoljstvo večeras biti u Monte Karlu, gdje se 10. godinu zaredom dodjeljuju nagrade i priznanja u okviru organizacije "Mir i sport" pod pokroviteljstvom princa Alberta Drugog od Monaka.

"Ove godine pažnju je privukla nominacija gradova Istočno Sarajevo i Sarajevo

kada je riječ o organizaciji Olimpijskih igara mladih u zimskim sportovima /Ejof/, koje smo organizovali u februaru, očigledno uspješno jer smo bili nominovani, a na našu radost i izabrani kao `Diplomatska aktivnost za 2019. godinu` u okviru organizacije `Mir i sport` u svijetu", istakao je Vuković.

On je, kao gradonačelnik Istočnog Sarajeva, izrazio veliko zadovoljstvo što su "prevazišli očekivanja, kako kod domaće javnosti, tako i regionalne i u evropskim okvirima, pa i svjetskim, počeli dobijati priznanja i postali predmet pozitivne pažnje kao grad Istočno Sarajevo".

Vuković je ocijenio da je ovo važno za buduće odnose gradova Istočno Sarajevo i Sarajevo jer pokazuje da mogu naći minimum tema o kojima se mogu saglasiti i raditi neke pozitivne stvari.

"Mislim da smo ime Istočnog Sarajeva promovisali na najpozitivniji mogući način i veoma sam bio ponosan što se na ovakvom nivou i u ovakvim evropskim okolnostima pojavljujemo u okviru velikih i ozbiljnih stvari kada je riječ o sportskim takmičenjima i promociji", naglasio je Vuković.

On je dodao da su svečanosti u Monte Karlu prisustvovale brojne važne ličnosti iz svijeta sporta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije