Gradovi

Gradonačelnik Prijedora poništio konkurs za zapošljavanje 31 radnika

Gradonačelnik Prijedora poništio konkurs za zapošljavanje 31 radnika
Foto: Srna/Arhiva | Novi gradonačelnik Prijedora poništio konkurs za zapošljavanje 31 radnika

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović poništio je javne konkurse za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u Gradskoj upravi koje je prethodni gradonačelnik bio raspisao 1. i 2. decembra za ukupno 31 radno mjesto.

"Još tada sam rekao da ću po preuzimanju dužnosti provjeriti zakonitost tih konkursa. Nakon analize, ustanovljeno je da nisu ispunjeni svi zakonski uslovi koje jedan konkurs treba da ima", rekao je Pavlović.

On je precizirao da je utvrđeno da prethodni gradonačelnik nije donio plan zapošljavanja za 2020. godinu, što je preduslov za raspisivanje konkursa.

"Osim nezakonitosti, u prilog poništavanju konkursa ide i činjenica da bi njegovom realizacijom nastalo budžetsko opterećenje od 660.000 KM", dodao je Pavlović.

On nije u ovom trenutku mogao reći da li će biti ili neće konkursa za zapošljavanje u Gradskoj upravi, budući da tek predstoji donošenje budžeta za 2021. godinu, ali i analiza o stvarnim potrebama Gradske uprave i njenih organizacionih jedinica kada su u pitanju ljudski resursi.

Javni konkursi objavljeni su 1. i 2. decembra, a odluka o njihovom poništenju donesena je juče i na sajtu Grada objavljena danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije