Gradovi

Gradonačelnik Trebinja darovao krv

Gradonačelnik Trebinja darovao krv
Foto: N.N. | Gradonačelnik Trebinja darovao krv

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić darovao je jutros krv u Službi za transfuzijsku medicinu Bolnice Trebinje, u okviru dvodnevne akcije darivanja krvi Gradske uprave Trebinje, u kojoj su krv darovali i zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, kao i brojni uposlenici i funkcioneri.

Krv je do sada darovalo dvadesetak službenika i funkcionera Gradske uprave Trebinje, jer se akcija odvijala i juče, a neki od njih će, zbog vakcijanacije protiv korone ili drugih okolnosti, krv darovati u narednih desetak dana.

“Trebinje je, između ostalog, prepoznatljivo i po ovoj vrsti humanosti, pa kada svi mogu, zašto ne može i gradonačelnik darivati krv, jer funkcije budu i prođu”, kazao je darujući krv gradonačelnik Ćurić koji je od ranije davalac krvi i do sada je preko 15 puta darivao najdragovjeniju tečnost.

On kaže da Trebinje, ali i rukovodstvo ovoga grada, treba da prednjači u ovakvim akcijama, jer humanosti ovom gradu nikada nije nedostajalo.

Načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Bolnice Trebinje dr Dragan Šarenac je pojasnio da je akcija ovog aktiva osamnaesta po redu u ovoj godini, u kome je vremenu prikupljeno preko 550 jedinica krvi, što je prošlogodišnji nivo.

„Ove dvije godine su posebne godine u kojim su brojke manje u odnosu na vrijeme prije pandemije korona, ali ono što je najznačajnije je da krvi uvijek ima za liječenje naših pacijenata i nijedan pacijent Bolnice Trebinje nije uskraćen za ovu vrstu medicinske pomoći“, kazao je doktor Šarenac.

On dodaje da je u protekloj godini bila smanjena i potreba za transfuzijama krvi, pa su u skladu sa tim i prikupljanja manja, dodajući i činjenicu da su neke akcije i otkazivane zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije