Gradovi

Gradonačelnik Trebinja odao priznanje učenicima i nastavnicima Muzičke škole

Gradonačelnik Trebinja odao priznanje učenicima i nastavnicima Muzičke škole
Foto: Vesna Duka | Gradonačelnik Trebinja odao priznanje učenicima i nastavnicima Muzičke škole

TREBINJE - Učenici i profesori Muzičke škole Trebinje osvojili su veliki broj nagrada i priznanja na međunarodnim i republičkim takmičenjima za šta im je priznanje odao i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je za njih priredio i svečani prijem.

"Nema manifestacije gdje je trebalo da učestvuje Muzička škola, a da su nas odbili, jer su se uvijek odazivali, uljepšavali trenutke, a na takmičenjima sa kojih donose prva mjesta su nas činili ponosnim, zbog čega smo im veoma zahvalni i činićemo sve da ih podržavamo i u budućnosti“, rekao je gradonačelnik na prijemu.

Dušanka Babić, direktor Muzičke škole izrazila je zahvalnost zbog podrške Grada Trebinja ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

"Svake godine gradonačelnik Trebinja prepozna naš rad i trud i to nagradi, pa smo, osim ranijih finansijskih podrški, i ovom prilikom dobili kompjuter koji će nam značiti dosta za rad", istakla je Babićeva.

Jedanaestogodišnji Filip Šinik, koji je drugi razred Muzičke škole i svira harmoniku, kaže da mu Muzička škola daje mnogo lijepog.

"Direktorica, profesori, svi se veoma trude oko nas. Imamo dobre instrumente i stvarno sam zahvalan", kaže Filip, sa kojim se složila i Ksenija Ninković, đak generacije Muzičke škole.

"Ja ne bih postigla ovaj uspijeh da profesori i nastavni plan nisu tako kvalitetni", kaže ona.

Profesor klavira Nikola Simović je podsjetio da su učenici u protekloj školskoj godini osvojili 29 nagrada na brojnim takmičenjima, što je produkt zajedničkog truda i rada i učenika i nastavnika, ali uz pomoć Gradske uprave i roditelja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije