Gradovi

Pratite nas na Google news

Gradovi širom Republike Srpske obilježili Dan policije RS

Gradovi širom Republike Srpske obilježili Dan policije RS
Foto: N.N. | Gradovi širom Republike Srpske obilježili Dan policije RS
Srna

MRKONJIĆ GRAD – Gradovi širom Republike Srpske obilježili su danas dan Polcije RS, te položili vijence za poginule plicajce u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Parastosom za 22 poginula policajca u odbrambeno-otadžbinskom ratu i tri preminula policajca iz Gradiške i Srpca, polaganjem vijenaca i prisluživanjem svijeća, pripadnici Policijske uprave Gradiška obilježili su danas 4. april - Dan policije Republike Srpske.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Gradiška, Bojan Škorić rekao je novinarima da MUP Srpske ove godine obilježava 26 godina postojanja i da je veoma važno da se prisjete nastradalih kolega.

"Ti ljudi su dali živote za današnju slobodu i za postojanje Ministarstva unutrašnjih poslova i Republike Srpske. Naravno da su nas zadužili za budućnost", naveo je Škorić.

 Dan policije obilježen u Derventi i Mrkonjiću Gradu

Ispred zgrade Policijske stanice u Derventi parastos je služen za 10 poginulih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence su položile porodice poginulih pripadnika MUP-a, načelnik opštine Derventa Milorad Simić, komandir Policijske stanice Derventa Branko Grabovac sa saradnicima te delegacija opštinske Boračke organizacije.

Mrkonjić Grad je takođe odao počast stradalim policajcima polaganjem vijenaca i služenjem parastosa u zgradi Policijske uprave ovog grada.

DAn policije obilježen je i u Sokocu i Brodu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije