Gradovi

Gradska uprava Bijeljine uvažava mišljenja i potrebe Mjesnih zajednica

Gradska uprava Bijeljine uvažava mišljenja i potrebe Mjesnih zajednica
Foto: N.N. | Gradska uprava Bijeljine uvažava mišljenja i potrebe Mjesnih zajednica

BIJELJINA - Predsjednici savjeta gradskih i seoskih mjesnih zajednica su na novogodišnjim prijemima kod gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića imali priliku da se detaljnije upoznaju sa planovima Gradske uprave za buduću saradnju i razvoj mjesnih zajednica.

 

"Imajući u vidu da je aktuelni Zakon o lokalnoj samoupravi RS značajno umanjio nadležnosti mjesnih zajednica, trudićemo se da uvažavanjem i dobrom komunikacijom sa njihovim savjetima nadomjestimo eventualne nedostatke koji proizlaze iz takvog stanja. Mjesne zajednice su za nas dobra i neophodna spona između našeg naroda i narodne Gradske uprave, zato se nadam da ćemo se što češće viđati, u Gradskoj upravi, ali i na terenu u svim mjesnim zajednicama", istakao je Petrović.

Gradonačelnik Petrović najavljuje veću podršku svim dobrim aktivnostima mjesnih zajednica, kao i analizu dosadašnje saradnje na osnovu koje bi bili otklonjeni dosadašnji eventualni nedostaci u odnosima.

"Vrijedno ćemo raditi da pomognemo svakoj gradskoj i seoskoj mjesnoj zajednici. Važan zadatak pred nama je poboljšanje kvaliteta života u svim našim mjesnim zajednicama, naročito u pogledu infrastrukture, kako bi izbjegli da bilo koja bude zapostavljena. Razvojni prioriteti Gradske uprave će svakako biti određivani na osnovu mišljenja i potreba mjesnih zajednica", dodao je gradonačelnik Petrović.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Stari grad Slavko Lazić kaže da je zadovoljan dosadašnjim ulaganjima Gradske uprave, a posebno ističe značaj i ljepotu uređenja kanala Dašnica, koji protiče kroz veći dio ove mjesne zajednice.

"Imali smo odličnu saradnju sa prethodnim gradonačelnikom i resornim odsjekom u Gradskoj upravi, a nadam se da će se obostrano razumijevanje i dobra komunikacija nastaviti i sa sadašnjim gradonačelnikom. Sadašnji prioritet za našu mjesnu zajednicu je renoviranje fasada 5 solitera Bijelih zgrada", istakao je Lazić.

Ljubo Maletić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Kojčinovac, kaže da u njegovoj mjesnoj zajednici u prethodnom periodu nije urađeno mnogo, ali da je ipak zadovoljan. Nada se da će u narednom periodu Gradska uprava učiniti više za Kojčinovac.

"Prioritet nam je renoviranje seoskog doma kulture, prije svega kompletna zamjena dotrajale krovne konstrukcije. Znamo da je to velika investicija i da Gradska uprava možda ima i veće prioritete u drugim mjesnim zajednicama, zato moramo imati razumijevanja i strpljenja do konačne realizacije naše inicijative", dodao je Maletić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Galac Tomislav Davidović je zadovoljan stanjem u svojoj mjesnoj zajednici i dosadašnjim radom njenog savjeta.

"Za prethodnih 5 godina u Galcu je u potpunosti urađena kanalizaciona i vodovodna mreža, niskonaponska elektro mreža i ulična rasvjeta. Imamo još nekoliko neasfaltiranih ulica i nadam se da ćemo i taj problem, u saradnji sa Gradskom upravom, uskoro riješiti", istakao je Davidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije