Gradovi

"Hercegovačka kuća" među šest najboljih priča

"Hercegovačka kuća" među šest najboljih priča
Foto: Vesna Duka | "Hercegovačka kuća" među šest najboljih priča

TREBINJE - Grad Trebinje je s pričom "Hercegovačka kuća (Herzeg House)" nominovan među šest najboljih priča održivih turističkih destinacija u kategoriji "Lokalni lanci snabdijevanja".

Trebinje je ovom nominacijom dobilo priliku za učešće i predstavljanje na događaju "ITB Berlin 2022", u okviru kojeg će biti održana ceremonija izbora najboljih priča o održivim turističkim destinacijama "Green Destinations Story Awards at ITB Berlin".

"Od šest nominovanih destinacija, na ceremoniji u Berlinu će biti izabrane tri najbolje priče i nadamo se da će se grad Trebinje naći među finalistima i osvojiti jednu od prve tri nagrade", istakao je zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković, koji je koordinator ovog procesa ispred grada Trebinja.

Na ceremoniji koju sponzoriše ITB, vodeći svjetski sajam putovanja, svake godine predstavljaju se i nagrađuju najistaknutije priče o dobroj praksi, u okviru takmičenja top 100 priča održivih turističkih destinacija.

U prvoj fazi takmičenja grad Trebinje je izabran na listu top 100 priča održivih turističkih destinacija u konkurenciji više od 200 aplikanata, a u narednoj fazi evaluacije međunarodni žiri je priču "Hercegovačka kuća" uvrstio među šest najboljih u okviru kategorije "Lokalni lanci snabdijevanja".

Podsjetivši da je "Hercegovačka kuća" i ranijih godina bila uvrštena u popularne turističke destinacije u gastro i eno ponudi, Bošković napominje da je bitno istaći i to da su od ukupno 30 nominovanih najboljih priča u okviru pet kategorija, grad Trebinje i Vipavska dolina iz Slovenije jedine nominovane destinacije iz regiona.

"Ovo je još jedan od dokaza da Trebinje nije slučajno prvo turističko mjesto u Republici Srpskoj, a priča o strategiji razvoja u kojoj imamo za cilj da do 2030. godine Trebinje bude najmanji grad koji je najpoželjniji na zapadnom Balkanu polako se ostvaruje i ovim to potvrđujemo", dodaje Bošković.

Takođe, biće izabrana i najbolja priča po izboru publike "People's Choice Award", gdje se može glasati putem linka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije