Gradovi

"Hercegovačka kuća" postala brend

"Hercegovačka kuća" postala brend
Foto: N.N. | "Hercegovačka kuća" postala brend

TREBINJE - Za četiri godine, koliko ima da je u Trebinju otvoren prvi objekat "Hercegovačke kuće", od proizvođača trebinjskog kraja je otkupljeno autohtonih hercegovačkih prehrambenih proizvoda u vrijednosti od oko 1,2 miliona maraka, za kojima vlada velika potražnja, a ovaj objekat sam po sebi postao je brend.

"Ovoliko novca smo uplatili na njihove račune, ali su svi naši kooperanti imali i druge benefite, razvivši se u ozbiljne proizvođače, od kojih je desetak odsto registrovalo i zvanično svoje djelatnosti i pokrenulo vlastiti biznis", izjavio je danas na obilježavanju ove godišnjice Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda pri kome djeluje  "Hercegovačka kuća".

On kaže da se u protekle četiri godine promijenilo dosta toga jer se broj kooperanata, ali i njihovih proizvoda, povećao nekoliko puta, pa je sa prvih dvadesetak kooperanata i 180 artikala na policama ta brojka sada povećana na više od 120 kooperanata i više od 1.000 artikala.

Kaže da se u ovom periodu ne može izdvojiti najprodavaniji proizvod jer je za svakim artiklom bilo mnogo više potražnje nego ponude, mada se u posljednje vrijeme najviše traži med.

"Možda je u prošloj godini u jeku pandemije ipak najviše tražen med zbog specifičnih okolnosti, ali, globalno, isto tako dobro idu i sir, i vino, domaća prirodna kozmetika, sokovi, likeri", dodao je Dutina.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je prisustvovao obilježavanju godišnjice, istakao je da je značaj "Hercegovačke kuće" veliki i za grad Trebinje, ali i za njegovu promociju u drugim sredinama jer, pored matičnog objekta, otvoreni su i objekti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, a planira se otvaranje i u Beogradu.

"Naš cilj otvaranja 'Hercegovačke kuće' u narednom periodu je Srbija, najprije u Beogradu, zajedno sa 'Krajiškom kućom', ali i u ostalim srbijanskim krajevima jer i pored bogatstva njihovih ukusa, Srbijanci uživaju u našim proizvodima za kojima je veća potražnja nego ponuda", kazao je Ćurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije