Gradovi

I Trebinje prikupljalo pomoć za malu Minju

I Trebinje prikupljalo pomoć za malu Minju
Foto: N.N. | I Trebinje prikupljalo pomoć za malu Minju

TREBINJE - Na Trgu slobode u Trebinju je u subotu održan cjelodnevni humanitarni bazar za liječenje jednogodišnje Minje Matić iz Kragujevca, koja boluje od teškog oblika spinalne mišićne atrofije, za čije liječenje je potrebno 2,4 miliona američkih dolara.

Jedan od organizatora bazara Aleksandra Kovačević je kazala da su na ideju došli pošto su u medijima i društvenim mrežama vidjeli apel da se organizuju bazari širom Hercegovine.

"Članice 'Humanitarnog bazara RS' su nam dale upute, onda je sve krenulo kao lavina, jer je maloj Minji svaka novčana pomoć dobro došla", napomenula je Kovačevićeva.

Valentina Mitrović, koja je zajedno s Aleksandrom u organizaciji bazara, dodala je da su svjesni situacije u vezi s pandemijom i zahvaljuju svim pojedincima i organizacijama koji su izašli u susret.

"Oni koji ne mogu da izađu na bazar mogu da do 1. decembra nazovu humanitarni broj 1433 i na taj način pomognu našoj Minji. Nije sve na humanitarnim organizacijama i udruženjima da rade ovakve priče, jer i običan građanin, uz malo truda, dobre volje i čista srca može učiniti dosta", istakla je Mitrovićeva.

Na četiri štanda su bili postavljeni prehrambeni i odjevni artikli, ručni radovi, poklon bonovi od frizerskih, kozmetičkih salona, restorana i kafića, a svi izloženi proizvodi su bili bez cijena, pa su građani sami davali koliko ko može, kako bi dali svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Na bazar su se odazvale trebinjske humanitarne organizacije "Djeca djeci", "Igda jedu" i udruženje "Sunce nam je zajedničko", te vrtić "Naša radost" i "Slatka kuća Svislajon“.

Humanitarna organizacija "Vidovdan" i Policijska uprava Trebinje na čelu sa Jovanom Cvijetić prikupili su značajnu sumu novca.

U akciji je učestvovalo i 20 žena iz Trebinja koje su na razne načine doprinijele da organizacija bude na najvišem nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije