Gradovi

Inspekcija ispraznila autopijacu u Sarajevu, zatekli više hiljada ljudi

Inspekcija ispraznila autopijacu u Sarajevu, zatekli više hiljada ljudi
Foto: Ilustracija | Inspekcija ispraznila autopijacu u Sarajevu, zatekli više hiljada ljudi

SARAJEVO - U podnevnim satima danas su sanitarni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS počeli inspekcijski nadzor na Autopijaci Stup gdje je u momentu kontrole zatečeno više hiljada ljudi, bez ikakvog poštivanja higijensko-epidemioloških mjera.

Kako bi se osigurali uslovi propisani Naredbom, kojom je zabranjeno okupljanje više od 30 osoba na javnom mjestu, zatražena je asistencija policijskih službenika MUP-a KS, koji su osigurali više policijskih patrola PU Novi Grad, prenosi klix.

Osim toga, od redara firme City Park d.d, koja upravlja pijacom, naloženo je da se obavijeste kupci i prodavci da napuste prostor pijace, odnosno da se osiguraju uslovi u skladu sa propisanim mjerama.

U prisustvu kantonalnih inspektora, u roku od sat vremena, pijačni prostor je potpuno ispražnjen, a u međuvremenu je i sa ovlaštenim zastupnikom firme sačinjen zapisnik, kojim su naložene i po hitnom postupku hitno izvršene i uspostavljene higijensko-epidemiološke mjere, uz izdavanje prekrašjnih sankcija propisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Autopijaca, kao i druga mjesta potencijalno javnog okupljanja, ostaće pod službenim nadzorom kantonalnih inspektora, kako bi se u najsloženijoj epidemiološkoj situaciji u KS, od proglašenja epidemije, spriječila javna okupljanja koja su ocijenjena najvećim rizikom za širenje zaraze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije