Gradovi

Ivanić u Šamcu: Obezbijediti međunarodne grantove za brži razvoj

Ivanić u Šamcu: Obezbijediti međunarodne grantove za brži razvoj
Foto: Srna | Ivanić u Šamcu: Obezbijediti međunarodne grantove za brži razvoj

ŠAMAC - Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da će podstaći institucije BiH da, posredstvom međunarodnih finansijera, obezbijede grantove i podrže realizaciju projekata u opštini Šamac.

Ivanić je tokom posjete Šamcu, gdje se sastao sa načelnikom Đorđem Milićevićem i predsjednikom Skupštine opštine Nikolinom Škrbić, rekao novinarima da institucije u BiH posredstvom ambasada mogu da izlobiraju za određenu podršku opštinama. 

"Ja sam im na raspolaganju. Institucije BiH ne mogu mnogo, ali mogu da pokušaju da, posredstvom međunarodnih finansijskih institucija, traže podršku", naveo je Ivanić i dodao da ga je Milićević upoznao o nekim projektima. 

On je istakao da je sa Milićevićem razgovarao i o pribavljanju donacije za izgradnju obdaništa u Obudovcu, te o povećanju atraktivnosti industrijske zone u Šamcu, posebno zbog blizine granice sa Hrvatskom. 

"Obaveza svih koji obavljaju javne funkcije, jeste da ne zaborave na probleme ljudi u malim sredinama", naveo je Ivanić. 

Načelnik opštine Šamac naglasio je da je upoznao Ivanića o onome što je lokalna uprava uradila tokom prošle godine, kao i sa trenutnim prioritetima. 

"Informisao sam Ivanića o namjerama opštinske uprave da izgradi poslovnu zonu u blizini šamačkih preduzeća `Hranaprodukt` i `Meboš`, da pripremi sve infrastrukturne uslove za potencijalne investitore", kaže Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije