Gradovi

Iz saobraćaja isključena 74 vozača dvotočkaša

Iz saobraćaja isključena 74 vozača dvotočkaša
Foto: ilustracija | Iz saobraćaja isključena 74 vozača dvotočkaša

BIJELJINA - U akciji Policijske uprave Bijeljina iz saobraćaja je, od ukupno 323 kontrolisana dvotočkaša, isključeno 68 vozača zbog vožnje u pijanom stanju i šest pod uticajem opijata i psihoaktivnih lijekova, saopšteno je iz ove uprave.

U toku akcije usmjerene na kontrolu vozača mopeda, lakih motocikala i motocikala sedam vozača je uhapšeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola većem od 1,5 promila, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Tokom akcije, koja je sprovedena od 6. do 9. juna, kontrolisano je 156 vozača motocikla i 167 mopeda.

Evidentirano je 130 prekršaja vozača dvotočkaša, od čega su četiri vozača zatečena da upravljaju bez položene kategorije "A", a 13 je isključeno iz saobraćaja zbog neposjedovanja važeće potvrde o registraciji.

Sankcionisano je i 69 vozača zbog nekorištenja kacige, dok su četiri vozača kažnjena zbog nepropisnog preticanja, navedeno je u saopštenju.

Jedan vozač je isključen iz saobraćaja zbog vožnje u pijanom stanju, dok su 52 vozača dvotočkaša sankcionisana po osnovu ostalih prekršaja.

Akcija je sprovedena sa ciljem prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima su vožnja u pijanom stanju, kao i nepropisno učešće i ponašanje vozača dvotočkaša u saobraćaju, direktni ili indirektni uzroci težih oblika saobraćajnih nezgoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije