Gradovi

Izabrani predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Teslić

Izabrani predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Teslić
Foto: Srna | Izabrani predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Teslić

TESLIĆ - Na današnjoj konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta u Tesliću za predsjednika Skupštine opštine izabran je Savo Kasapović (SPS), a za potpredsjednika Mehmed Dubravac (SDP).

Za vršioca dužnosti sekretara izabrana je Sanja Đurđević, a zakletve su položili predsjednik i potpredsjednik Skupštine i odbornici.

Kasapović je novinarima izjavio da su skupštinsku većinu formirali SDS, SPS i SDP, te da očekuje da će u narednom periodu politički subjekti vlasti i opozicije konstruktivno djelovati da bi rad lokalnog parlamenta bio usmjeren za razvoj Teslića i na dobrobit stanovnika.

On je najavio da će druga sjednica lokalnog parlamenta biti održana u petak, 22. januara, kada će se, između ostalog, raspravljati o Nacrtu budžeta za tekuću godinu.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a Milan Kasapović najavio je da će njihov rad biti usmjeren na očuvanju digniteta lokalnog parlamenta, te razvoj Teslića.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Nedeljko Kerić najavio je da će ova partija djelovati kao konstruktivna opozicija i da će podržati sve dobre razvojne projekte.

Odbornici su danas tajnim glasanjem za zamjenika načelnika opštine izabrali Milovana Stankovića (SDS).

Za vršioce dužnosti načelnika odjeljenja za inspekcijske poslove sa komunalnom policijom imenovan je Rade Lazić, za boračko–invalidsku zaštitu Duško Petrović, za privredu i poljoprivredu Borislav Tešić, za društvene djelatnosti Slaven Jelić, za prostorno uređenje Nikola Stokić.

Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove imenovan je Said Ajanović, a za finansije Deana Vuković.

Skupština opštine Teslić ima 29 odbornika, a političke partije koje su formirale većinu su SDS sa deset odbornika, SPS sa četiri i SDP sa jednim odbornikom.

Sedam političkih stranaka u Tesliću osvojilo je mandate u Skupštini opštine na lokalnim izborima, održanim 15. novembra, i to deset mandata osvojio je SDS, devet SNSD, četiri SPS, po dva Demos i SDA, a po jedan DNS i SDP BiH, podaci su CIK-a BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije