Gradovi

Izgradnja zgrade za mlade bračne parove iduće godine

Izgradnja zgrade za mlade bračne parove iduće godine
Foto: N.N. | Izgradnja zgrade za mlade bračne parove iduće godine

VIŠEGRAD - Opština Višegrad raspisala je javni poziv za izgradnju zgrade, koja bi trebalo da počne naredne godine, a u kojoj će, zahvaljujući subvenciji lokalne zajednice, mladi bračni parovi moći da kupe stan po nižoj cijeni od uobičajene.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da će zgrada u Ulici Vuka Karadžića obuhvatati poslovni prostor za potrebe Centra za socijalni rad i 10 stanova za mlade bračne parove.

On je naveo da je opština Višegrad uložila svoje zemljište, sačinila svu projektnu dokumentaciju, platila naknadu za gradsko građevinsko zemljište i rentu, te da se potpisivanje ugovora sa izvođačem očekuje krajem godine.

"Opština Višegrad i grad Trebinje su prve lokalne zajednice koje su uradile nešto slično u Republici Srpskoj", naglasio je Đukanović.

Đukanović je dodao da je opština Višegrad paralelno krenula i sa izmjenom regulacionog plana u naselju Garča, gdje je predviđena izgradnja još jedne zgrade za mlade bračne parove sa više od 20 stanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije