Gradovi

Pratite nas na Google news

Izvještaj načelnika bez ijedne kritike

Izvještaj načelnika bez ijedne kritike
Foto: N.N. | Izvještaj načelnika bez ijedne kritike
Sanja Čakarević

STANARI - Nijednu kritiku nije pretrpio izvještaj o radu načelnika najmlađe opštine u RS u 2019. pa je na kraju glasanja dobio podršku svih odbornika Skupštine opštine Stanari, čak i malobrojne opozicije.

"Izvještaj načelnika nije idealan, ali data je prilika... Pokušali smo da previše ne kritikujemo, da ukažemo na sastancima, kolegijima šta treba ispraviti. Imaju tu neka obećanja, pogotovo kod raspodjele sredstava da će se to popraviti, vidjećemo u rebalansu. Ja se ne bih baš složio da je vlast ućutkala opoziciju. Ono što mogu da konstatujem jeste da zaista opozicija nije na onom nivou na kojem je bila u prvom sazivu, pogotovo 2015. godine, iz više razloga. Opozicija se malo povukla", smatra Dragomir Vidović, odbornik PDP-a.

Odbornici koji su dio vlasti nisu imali dilemu kada se raspravljalo o izvještaju o radu načelnika Dušana Panića.

"Svih ovih godina mi smo dio vlasti i učestvujemo u radu Opštinske uprave. Naravno da podržavamo to što se radi. Ja sam samo skrenuo pažnju na nekoliko dokumenata. Obično opozicija kod nas ne djeluje nešto posebno agresivno, što je i dobro donekle, i mislim da kritike ne treba gledati kao loše, čak i da se nešto kritikuje, ali bitno je da kritika ima svoj cilj i da ima nekakav efekat", kaže Boris Šljivić, odbornik SP-a.

"Svugdje je svojstveno da su odbornici opozicije aktivniji nego odbornici pozicije jer vama je svima jasno da određene materijale priprema skupštinska većina i da po pitanju određenih sugestija na sjednici ima priliku da kaže i opozicija svoje", navodi Ostoja Stevanović, predsjednik Skupštine opštine Stanari (SNSD).

Sve što je bilo planirano da se realizuje tokom prošle godine realizovano je, poručio je prvi čovjek najmlađe lokalne zajednice u RS, te dodao da Opštinska uprava i načelnik rade kao tim.

"Ako bismo mjerili u procentima, 99 odsto je ispoštovano ono što smo zacrtali i postavili sebi kao cilj u strategiji razvoja, a naravno u fiskalnoj 2019. godini mi smo to i sproveli. Kapitalne investicije koje ćemo raditi su kanalizacija, radimo regionalni put  sa JP "Putevi RS", 6,5 miliona KM vrijednost, trebalo bi sljedeći mjesec radovi da započnu, završavamo industrijsku zonu, modernizaciju putne mreže", izjavio je Panić.

Odbornici SO nakon tromjesečne pauze razmatrali su juče 29 tačaka dnevnog reda, a između ostalog usvojili su i izvršenje budžeta za 2019, Nacrt rebalansa za tekuću godinu, te izvještaje o radu preduzeća i ustanova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije