Gradovi

Jači interes za kreativni rad u Domu penzionera Trebinje

Jači interes za kreativni rad u Domu penzionera Trebinje
Foto: N.N. | Jači interes za kreativni rad u Domu penzionera Trebinje

TREBINJE - U Domu penzionera Trebinje nabavili su dodatne količine materijala za ručnu radinost kako bi svojim štićenicima omogućili da što kvalitetnije provedu slobodno vrijeme u unutrašnjosti objekta, jer je situacija izazvana virusom korona povećala interesovanje korisnika za kreativni rad.

"Iako je ručna radinost bila odranije svakodnevna aktivnost većine naših štićenika, sada se taj broj povećava, pa je pojačano zanimanje za ovakve hobije povećalo i potrebe za repromaterijalom, tako da smo nabavili i dodatne količine drveta, vunice, platna, papira, konca i svih drugih neophodnih materijala za izradu pletenina, predmeta koji se ukrašavaju dekupaž tehnikom, za šivenje, za izradu ukrasnih predmeta, slika, rezbarija i slično", kaže Rajko Ćapin, direktor Doma penzionera Trebinje.

On pojašnjava da je rukovodstvo Doma penzionera, prema preporukama nadležnih, preduzelo sve preventivne mjere kako bi bilo zaštitilo zdravlje svojih korisnika, koji zasad, bez grupisanja izlaze samo u zapadno dvorište i veliki atrijum unutar objekat, gdje ima sasvim dovoljno prostora za šetnju na propisanom odstojanju.

"Mi imamo veliko zapadno dvorište, ali i veliko dvorište unutar samog objekta, takozvani atrijum, tako da boravka na svježem vazduhu penzionerima ne nedostaje, a prostori su toliko komotni da nema nikakve potrebe za grupisanjem, pa se i na taj način ispunjavaju sve potrebne norme koje treba preduzimati", dodaje Ćapin.

Ne nedostaje im ni dezinfekcionih i drugih sredstava za čišćenje.

"Svi penzioneri su dobro, onoliko koliko ova populacija inače može biti dobro, uz redovno primanje terapija, onih koje koriste, i cjelodnevni ljekarski nadzor koji su imali i ranije", kaže Ćapin.

On objašnjava da svakodnevno razgovara sa štićenicima ustanove, od kojih saznaje da im ne nedostaje ništa, osim posjeta, koje su odmah u početku pandemije morale da budu ukinute.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije