Gradovi

Javor podržao mještane koji se protive otvaranju rudnika uglja

Javor podržao mještane koji se protive otvaranju rudnika uglja
Foto: Srna | Javor podržao mještane koji se protive otvaranju rudnika uglja

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor razgovarao je sa mještanima Bistrice o istraživanjima u vezi sa eventualnom eksploatacijom lignita sa ovog područja i naglasio da će podržati sve njihove zahtjeve.

Javor je naveo da je potrebno da oni donesu konkretne zaključke i prijedloge koje će zvanično dostaviti na adresu Gradske uprave.

Gradonačelnik Prijedora smatra da ljudi ovdje imaju razumljiv razlog da se bore za zaštitu svojih kuća i porodica i prema njihovim prijedlozima dalje će djelovati i obratiti se svim relevantnim institucijama, saopšteno je danas iz Gradske uprave, prenosi Srna.

U saopštenju se ističe da su mještani, nakon razgovora, istakli da je evidentna nedvosmislena podrška gradonačelnika i Gradske uprave za probleme Bistrice i njenih mještana.

"Susret gradonačelnika Prijedora sa mještanima Bistrice bio je prilika da se razgovara i o mnogim drugim pitanjima, prije svega iz oblasti infrastrukture među kojima je i izgradnja auto-puta", navodi se u saopštenju.

Mještani Bistrice ranije su medijima proslijedili zaključke sa zbora građana održanog u nedjelju, 4. juna, u kojim je, između ostalog, istaknuto da ne žele da se na području ove mjesne zajednice vrši eksploatacija uglja i da će koristiti sva dozvoljena sredstva kojim će pokazati nezadovoljstvo ukoliko aktivnosti na otvaranju rudnika ne budu zaustavljene.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske objavilo je 10. maja da je Firma "Drvo eksport" iz Teslića podnijela zahtjev za prethodnu procjenu uticaja na životnu sredinu za eksploataciju uglja u Bistrici kod Prijedora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije