Gradovi

Jerinić i Ramić potpisali sporazum za nastavak gradnje dobojskog Medžlisa

Jerinić i Ramić potpisali sporazum za nastavak gradnje dobojskog Medžlisa
Foto: Srna | Jerinić i Ramić potpisali sporazum za nastavak gradnje dobojskog Medžlisa

DOBOJ - Gradska uprava i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podijelili su finansijske obaveze za nastavak izgradnje islamskog centra u Doboju, odnosno 49 naprema 51 procenat, te će za vjerski objekat ukupno biti doznačeno oko 100.000 KM.

"Mi smo u decembru s Ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica potpisali ugovor gdje kroz sve projekte koje Ministarstvo podržava grad Doboj učestvuje. Ranije je to bilo 60 odsto Ministarstvo, grad Doboj 40 odsto, a sada je 51 odsto Ministarstvo, grad Doboj 49 odsto... Na taj način, i preko odbornika SDA Sevlida Hurtića i koordinatora za povratničku populaciju, svakako da izvlačimo puno više sredstava iz Ministarstva i naravno da pomažemo većem broju ljudi, a to nam je i cilj", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Dokle se stiglo s izgradnjom objekta, za koji je kamen temeljac položen 15. maja 2015. godine, na licu mjesta se uvjerio Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, koji je prethodno zajedno s Mevludinom efendijom Dizdarevićem, muftijom zeničkim, u Gradskoj upravi razgovarao s Jerinićem.

"Kažu danas ove efendije da mi kada god dođemo bude jedan sprat više, tako da vidim da su to ukrovili i, hvala Bogu, neće dalje zidati. Ovo je faktički treća faza projekta koji podržavamo kao federalno ministarstvo, i obezbijedili smo još jedan iznos sredstava putem državne komisije za izbjeglice", kaže Ramić.

Sastanak u GU nije incident, nego nastavak pozitivne prakse, poručio je zenički muftija, te dodao da je gradnja islamskog centra samo jedan od projekata koji Islamska zajednica u BiH realizuje u Doboju.

"Jedan od značajnijih, dakle islamski centar i sjedište Medžlisa Islamske zajednice, i to je praktično u završnoj fazi. To je nama i u simboličnom i u formalnom značenju izuzetno, izuzetno važno i nadamo sa da ćemo uskoro prisustvovati otvaranju ovog objekta", naveo je Mevludin efendija Dizdarević.

On je dodao da se pozitivna praksa iz Doboja može sresti i u Zenici, gdje je, kaže, Muftijstvo zeničko finansijski podržalo izgradnju objekta u sklopu pravoslavne crkve u tom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije