Gradovi

Jujić pohvalila Gradišku: Primjer lokalnim samoupravama u Srpskoj

Jujić pohvalila Gradišku: Primjer lokalnim samoupravama u Srpskoj
Foto: Srna | Jujić pohvalila Gradišku: Primjer lokalnim samoupravama u Srpskoj

GRADIŠKA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić pohalila je danas Gradsku upravu Gradiška kada je riječ o unosu podataka u centralnu bazu drugog primjerka matičnih knjiga.

Ona je rekla novinarima da je Gradiška jedna od jedinica lokalne samouprave koja je za primjer mnogima u Republici Srpskoj po svom radu i kada je riječ o zaposlenima i gradonačelniku.

"U posljednjih godinu dana za 36 odsto povećana je verifikacija u centralnu bazu", istakla je Jujićeva i naglasila da će matičari u četvrtak, 29. jula, prisustvovati onlajn obuci u okviru projekta "E-bebe", odnosno elektronska prijava novorođenčeta.

Jujićeva je pojasnila da će roditelji prvi rodni list, uvjerenje o državljanstvu i zdravstvenu knjižicu novorođenčeta ubuduće dobijati na kućnu adresu.

Ona je rekla da je današnju posjetu iskoristila da podrži masovnu vakcinaciju u Republici Srpskoj i Gradišci, gdje je posjetila vakcinalni punkt u Kulturnom centru.

"Pozivam sve građane da se vakcinišu i na taj način dokažu da brinu o svome zdravlju i zdravlju drugih", istakla je Jujićeva i dodala da je trenutna epidemiološka situacija u Srpskoj stabilna, ali da se ne zna šta donosi jesen i zbog toga je jako važno da se vakciniše što veći broj građana.

Poziv za vakcinaciju građana protiv virusa kroona uputio je i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

"Pozivam sve građane da dođu na vakcinaciju i budu odgovorni i prema sebi i prema drugima", rekao je Adžić i dodao da Dom zdravlja Gradiška raspolaže dovoljnim dozama vakcina.

Adžić je naglasio da se mora biti spremno za nove izazove i talase radi očuvanja zdravlja i privredne aktivnosti, što je osnov za napredak, kako Gradiške tako i cijele Republike Srpske.

On je iskazao zadovoljstvo današnjom posjetom Jujićeve, tokom koje je dobio dodatne inFormacije kako unaprijediti rad Gradske uprave i još više biti u funkciji građana i privrednika.

"Naš cilj je da postanemo i elektronska uprava, čemu će, svakako, doprinijeti i projekat `E-bebe`", rekao je Adžić i dodao da će se Gradiška aktivno uključiti u taj projekat, kao i sve druge koji dolaze sa nivoa Vlade Republike Srpske i imaju za cilj unapređenje rada Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije