Gradovi

Jujić u Petrovcu i Ribniku: Podrška projektima

Jujić u Petrovcu i Ribniku: Podrška projektima
Foto: Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS | Jujić u Petrovcu i Ribniku: Podrška projektima

PETROVAC/RIBNIK - Ministarka uprave u lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić, posjetila je danas opštine Petrovac i Ribnik, gdje je razgovarala sa načelnicima Milanom Grbićem i Nebojšom Karaćem.

U razgovoru sa načelnikom Petrovca Milanom Grbićem, Jujić je konstatovala da je u toku realizacija projekta izgradnje toplovoda i grijanja do objekta turističkog informativnog centra u Petrovcu. Za ovaj projekat opštini Petrovac je 2018. godine Ministarstvo uprave i lokalne samouprave  na ime sufinansiranja izdvojilo sredstva u iznosu od 15.000 KM.

"Cilj sufinansiranja projekata  jeste da privučemo što više investicija u nerazvijene i izrazito nerazvijene jedinice lokalne samouprave. Ministarstvo već dvije godine učestvuje u sufinansiranju tih projekata", rekla je Jujić.

Načelnik Petrovca Milan Grbić izrazio je zadovoljstvo posjetom i ukazao je na probleme sa kojima se opština Petrovac susreće. Jedan od njih je pad prihoda zbog pandemije virusa korona

Da opštine na jugozapadu Republike Srpske muče iste brige konstatovano je i na sastanku ministarke Senke Jujić i načelnika opštine Ribnik Nebojše Karaća.

"Bez pomoći Vlade Republike Srpske mi u malim i nerazvijenim opštinama bi teško mogli da realizujemo bilo kakav projekat. Zato su nam ta sredstva iz Vlade Srpske vrlo važna i od krucijalnog značaja", rekao je Karać, dodajući da je ministarku Jujić upoznao sa aktuelnostima u ovoj opštini odnosno infrastrukturnim projektima i strateškim opredjeljenjima.

Jujić je, nakon sastanka u Ribniku, naglasila da ima razumijevanja za sve probleme sa kojima se susreću jedinice lokalne samouprave, a posebno nerazvijene i izrazito nerazvijene.

"Podržaćemo svaki projekat koji doprinosi unaprijeđenju i razvoju nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave. Ministarstvo uprave i lokalne samouprave će iz sredstava redovnog finansiranja do kraja godine za ove dvije opštine izdvojiti 155.850 KM, od toga za opštinu Drinić 70.950 KM, a opštinu Ribnik 84.900KM",  rekla je ministarka.

Ona je danas, nakon radnog dijela sastanka obišla i Matične službe u opštinskim upravama Petrovca i Ribnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije