Gradovi

Jujićeva sa Mićićem: Bijeljina može poslužiti kao primjer

Jujićeva sa Mićićem: Bijeljina može poslužiti kao primjer
Foto: N.N. | Jujićeva sa Mićićem: Bijeljina može poslužiti kao primjer

BIJELJINA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić rekla je da je danas sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem razgovarala o primjeni Zakona o lokalnoj samoupravi, o iskustvima gradske vlasti u primjeni Zakona i, eventualno, idejama za popravljanje određenih stavki.

Jujić je rekla da je na sastanku bilo riječi i o primjeni Posebnog kolektivnog ugovora, za koji je rekla da se u ovoj jedinici lokalne samouprave primjenjuje na najbolji mogući način.

Ona je dodala da je više nego dobro što, kada je riječ o upisu u Centralnu bazu prvog primjerka matičnih knjiga, stopa verifikacije u ovoj jedinici lokalne samouprave iznosi 99 odsto.

Takođe je navela da je na sastanku bilo riječi i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i ponovo uputila molbu svim načelnicma i gradonačelnicima, kao i građanima da se pridržavaju mjera Instituta za javno zdravstvo, kao i zaključaka Republičkog kriznog štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da Bijeljina može poslužiti kao primjer kada je riječ o primjeni Zakona o lokalnoj samoupravi.

"Prije nekoliko godina vršene su njegove izmjene, što je značajno doprinijelo efikasnosti rada Skupštine i uopšte funkcionisanju rada lokalne samouprave", rekao je Mićić i dodao da je Bijeljina stabilna lokalna zajednica koja nikada nije bila blokirana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije