Gradovi

KS finansira prenatalne testove

KS finansira prenatalne testove
Foto: Vlada KS | KS finansira prenatalne testove

SARAJEVO - Po prvi put u Kantonu Sarajevo, Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo izdvojio je 1.000.000 KM za sufinansiranje neinvazivnog prenatalnog testiranja.

Kako je istakao Muamer Kosovac, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, Zavod je posvećen unapređenju zdravstvene zaštite, jasno pokazujući svoju brigu o zdravlju i dobrobiti trudnica i budućih generacija.

"Uvođenjem sufinansiranja troškova neinvazivnog prenatalnog testiranja, činimo značajan korak naprijed u osiguravanju pravovremene i adekvatne zdravstvene zaštite trudnica iz rizičnih kategorija. Naš cilj je pružiti što bolju zdravstvenu zaštitu za sve naše osiguranike, te vjerujemo da će ova mjera značajno doprinijeti sigurnosti i zdravlju budućih majki i njihove djece. Zavod će nastaviti s naporima na poboljšanju zdravstvene zaštite, kako bismo odgovorili na potrebe svih naših građana", rekao je direktor Kosovac.

Zavod zdravstvenog osiguranja KS, kao finansijer zdravstva u Kantonu Sarajevo, sufinansirat će troškove u iznosu od 90 odsto stvarnih utrošenih troškova, maksimalno do 1.250 KM po zahtjevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije