Gradovi

KUD-u "Grmeč" donacija od 4.000 KM

KUD-u "Grmeč" donacija od 4.000 KM
Foto: N.N. | KUD-u "Grmeč" donacija od 4.000 KM

BOSANSKI PETROVAC - Delegacija iz Vojvodine posjetila je Bosanski Petrovac te razgovarala s opštinskim načelnikom Dejanom Prošićem, ali i lokalnom KUD-u "Grmeč" uručila donaciju u vrijednosti od 4.000 KM.

"Oni su donijeli blago u vidu krajiških narodnih nošnji i značiće nam puno u smislu motivacije mladih ljudi da nastave putem njegovanja kulturne baštine", istakao je Žarko Stojanović, predsjednik KUD-a "Grmeč".

Delegaciju gostiju činili su poslanici u Skupštini AP Vojvodine, predvođeni Dmitrom Stanišićem, predsjednikom Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju, te generalnim sekretarom Skupštine Nikolom Banjcem. U delegaciji su bili i Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine, te Duško Ćutilo, direktor Fonda za pomoć izbjeglim, prognanim i raseljenim licima.

Gosti su istakli prirodnu povezanost Krajine i Vojvodine, odnosno brojne rodbinske i prijateljske veze među stanovništvom, te naglasili da nema ništa prirodnije nego da se takav odnos i formalizuje kroz institucionalnu saradnju.

Ćutilo, koji je najveći "krivac" za ovu posjetu, u mladim ljudima iz KUD-a "Grmeč" vidi potencijal, zbog kojeg ih je Fond prepoznao kao nosioce viteškog zadatka održanja tradicije, običaja i kulture krajiškog naroda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije