Gradovi

Kanadski Srbi donirali opremu za vatrogasce

Kanadski Srbi donirali opremu za vatrogasce
Foto: N.N. | Kanadski Srbi donirali opremu za vatrogasce

TREBINJE - Trebinjac Momčilo Šošo, koji živi i radi u kanadskom gradu Torontu, uručio je, u ime Udruženja Srba iz Kanade "Sveti Đorđe", Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Trebinje vatrogasnu opremu, koja sadrži navalne kombinezone, čizme, rukavice te alat za različite vrste vatrogasnih intervencija.

Šošo kaže da opreme ima dovoljno za sve vatrogasne jedinice s područja istočne Hercegovine, a da su u akciji najviše učestvovali Trebinjci iz Kanade.

"Mi smo se, vođeni ljubavlju prema zavičaju, odlučili za ovu akciju podstaknuti medijskim izvještajima o borbama hercegovačkih vatrogasaca s požarima prošlog ljeta, jer nas slike surove stihije i nadljudskih napora vatrogasaca iz zavičaja nisu  ostavila ravnodušnim, naročito kada znamo da je među vatrogascima bio veliki broj dobrovoljaca koji nisu imali adekvatnu opremu", rekao je Šošo.

On je najavio i novu humanitarnu akciju kanadskih Srba, u kojoj planiraju da nabave vozilo za hitnu medicinsku pomoć, čije je prisustvo na požarištima izuzetno važno.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk zahvalio je dobrotvorima iz Kanade, ali i inicijatoru akcije iz Trebinja Manojlu Ćuku, direktoru Centra za informisanje i obrazovanje.

Podsjetivši da Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje od Vatrogasnog saveza RS uskoro treba da dobije novo navalno vozilo sa duplom kabinom, vrijednosti 300.000 KM, a grad Trebinje privodi kraju i gradnju nove zgrade Vatrogasnog doma, Ćuk je dodao da na taj način vatrogasci mnogo spremnije idu u narednu protivpožarnu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije