Gradovi

Pratite nas na Google news

Kandidat za gradonačelnika Bijeljine iz SDS-a ili nestranačka ličnost

Kandidat za gradonačelnika Bijeljine iz SDS-a ili nestranačka ličnost
Foto: Srna | Kandidat za gradonačelnika Bijeljine biće iz SDS-a ili nestranačka ličnost
Srna

BIJELJINA - Kandidat SDS-a za gradonačelnika Bijeljine biće iz SDS-a ili nestranačka ličnost i njegovo ime biće objavljeno krajem naredne sedmice, najavio je predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Tomica Stojanović.

Odgovarajući na pitanje novinara o mogućnosti da SDS kandiduje Zlatka Maksimovića, Stojanović je rekao da on i predsjednici mjesnih odbora stranke u Bijeljini to ne podržavaju.

On je dodao da je SDS u Bijeljini sigurno u koaliciji sa PDP-om, uz mogućnost da im se prudruže i neke manje stranke.

Na konferenciji za medije u Gradskom odboru SDS Bijeljina Stojanović je rekao da toj stranci, nakon podjele, ponovo prilaze nekadašnji članovi SDS-a, kao i nove snage, a novinarima je predstavio novog člana Gradskog odbora Mladena Arsenovića i novoimenovanog člana Izvršnog odbora SDS-a Miladina Rakića iz Bijeljine, navodeći da je riječ o ljudima koji su ostali pri nacionalnoj i patriotskoj politici SDS-a.

Prema riječima Stojanovića, slava SDS-a Sveti Petar i Pavle biće obilježena u nedjelju, 12. jula, skromnom svečanošću u prostorijama stranke u gradu, zbog mjera zaštite od širenja virusa korona, a proslava jubileja 30 godina SDS-a planirana je za septembar, ako to omoguće epidemiološki uslovi.

Stojanović je rekao da je Bijeljina posljednjih dana postala žarište virusa korona i osudio neodgovorna okupljanja i druženja koja su tome doprinijela, dodajući da je time ugroženo ukupno stanovništvo.

On tvrdi da su radnici gradske administracije izloženi pritiscima gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića da uđu u njegovu novu stranku, ne navodeći njihova imena.

Novi član Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mladen Arsenović, privatnik koji zapošljava 100 radnika, a vratio se iz Holandije gdje je proveo 25 godina, rekao je novinarima da se politički angažovao da bi stečena iskustva iskoristio za poboljšanje kvaliteta života sugrađana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije