Gradovi

Kolica za Dušana Maksimovića

Kolica za Dušana Maksimovića
Foto: N.N. | Kolica za Dušana Maksimovića

Na inicijativu Fondacije "Darko Dare –Boško Vuković", Gradska uprava Grada Bijeljina je donirala invalidska kolica za devetnaestogodišnjeg Dušana Maksimovića.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je izjavio da porodica Maksimović živi u veoma teškim uslovima i da će Gradska uprava učiniti sve što je u njenoj moći da im olakša svakodnevne brige.

"Ova porodica živi od socijalnih primanja, pa smo osim kolica donijeli i dva paketa hrane. Obećali smo da ćemo im pomoći da adaptiraju kupatilo i prilagode ga Dušanovim potrebama", istakao je Mićić.

Dušanova majka Milena naglasila je da su ona i suprug nezaposleni i da oboje boluju od dijabetesa.

"Mnogo nam znače ova kolica i hvala dobrim ljudima koji su nas se sjetili. Živimo teško, od socijalne pomoći", poručila je Maksimovićeva.

Dalibor M. Stokić, portparol Fondacije "Darko Dare – Boško Vuković" zahvalio je Gradu Bijeljina na tome što je podržao inicijativu za pomoć Dušanu i izrazio nadu da će dobra saradnja biti nastavljena.

Devetnaestogodišnji Dušan Maksimović iz Bijeljine, koji ima brata blizanca, nepokretan je od rođenja zbog komplikacija nastalih prilikom porođaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije