Gradovi

Komisija za jednakopravnost spolova: Povećati prevencije nasilja

Komisija za jednakopravnost spolova: Povećati prevencije nasilja
Foto: VLADA KS | Komisija za jednakopravnost spolova: Povećati prevencije nasilja

SARAJEVO - Sve prisutnije nasilje nad ženama i nasilje u porodici, te odgovor sistema, u domenu prevencije i zaštite žrtava, bila je tema danas održane tematske sjednice Komisije za ravnopravnost spolova Skupštine Kantona Sarajevo.

“Na ovu sjednicu smo pozvali predstavnike lokalnih zajednica sa namjerom da se bolje upoznamo sa njihovim djelovanjem i iskustvima prilikom suočavanja s ovim vidom nasilja. Zanimale su nas njihove prakse, mjere, te saradnja s Centrom za socijalni rad, kao važnom karikom prepoznavanja i detektovanja nasilja, ali i postupanje, kao i saradnja sa Upravom policije KS”, istakla je predsjednica ove Komisije i zastupnica u Skupštini KS Vildana Bešlija.

Na sjednici su, uz predstavnike lokalnih zajednice, prigodna izlaganja imali i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Enda Pavić Pečenković, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, Lejla Hodović i Adnan Kadribašić iz Gender centra Federacije BiH, te izvršna direktorica Fondacija lokalne demokratije Jasminka Mujezinović koja vodi “Sigurnu kuću”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije