Gradovi

Komunalci u Bileći prekinuli štrajk

Komunalci u Bileći prekinuli štrajk
Foto: N.N. | Komunalci u Bileći prekinuli štrajk

BILEĆA- Radnici komunalnog preduzeća „Komus“ iz Bileće koji su od ponedeljka bili u štrajku zbog neisplaćenih plata i dijela regresa, danas su u popodnevnim časovima prekinuli štrajk i počeli sa čišćenjem grada.

Vođa Štrajkačkog odbora Dobrivoje Kašiković kaže da od gradskih vlasti zavisi da li će štrajk biti privremen ili trajan, jer im je uplaćena jedna od dvije plate koje su zahtijevali, kao i dio regresa i doprinosi za devet mjeseci.

“Mi ćemo i u subotu, iako je ona neradna, čistiti ako bude potrebno čitav dan, sve dok ne očistimo cijeli grad, kako građani ne bi trpili i kako bi sve ulice i javne površine bile čiste, jer nam je uplaćena plata za septembar i račun deblokiran. Međutim, ako nam septembarska plata na računima ne bude u ponedeljak – mi opet nastavljamo obustavu, što nije naša volja, već nužda”, kaže Kašiković.

Tri kamiona, sa koliko raspolaže “Komus”, konstantno odvoze smeće, a tako će, kako kaže Kašiković, biti i u subotu, jer, kako kaže, građani nisu krivi.

Opština Bileća je još prije dva dana “Komusu” uplatila oko 35.000 maraka, što je bilo  nedovoljno, pa je uslijedila još jedna uplata od 13.000 maraka, ali su dugovanja, zajedno sa devet neuplaćenih doprinosa, puno veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije